Pannenkoek & Co

Puur Tafelen Leave a Comment

Aniek Keijsers laat met ‘Pannenkoek & Co’ zien dat ze niet alleen heerlijk ijs kan maken. ‘Pannenkoek &Co’ is een kort en bondig boekje over de basis van pannenkoeken en poffertjes en meer….Want Aniek heeft diverse soorten pannenkoeken uit heel de wereld verzameld.  Uiteraard is er een basis en daar begin Aniek mee. Een basisrecept voor pannenkoeken maar ook voor …

Naturally Vegan

Puur Tafelen Leave a Comment

Naast de ‘reguliere’ kookboeken waarin vlees en/of vis een hoofdrol spelen komen steeds meer en meer kookboeken waarin het dierlijke vervangen is (of gewoon simpelweg niet gebruikt wordt) door plantaardige ingrediënten. ‘Naturally Vegan’ van Julius Fiedler is weer zo’n bijzonder pareltje als het gaat om vegan koken. Fiedler neemt je culinair mee de hele wereld mee. ‘Naturally Vegan’ is niet …

Fermentista

Puur Tafelen Leave a Comment

Conserveren van voedsel is al eeuwenoud. Drogen, invriezen, roken, inmaken. Methoden genoeg. Een nog wat onbekende manier is fermenteren. Als je dit woord hoort denk je wellicht aan zuurkool maar er is zoveel meer mogelijk. De zussen Marta en Joanna Klejman hebben met ‘Fermentista’ veel praktische informatie gebundeld. Samen met basisrecepten en meer dan 40 gerechten waarin gefermenteerde groenten een …

Grow Food Anywhere

Puur Tafelen Leave a Comment

Als je ‘Grow Food Anywhere’ in handen hebt, voel je al dat je iets bijzonders vast hebt. Niet zomaar een doorsnee moestuinboek, maar eentje die een andere insteek heeft dan de meeste boeken over hoe en wat in de moestuin.Lucy Chamberlain gaat uit van de diverse zones in een tuin. Lucy gaat uit van zeven zones. Weinig zon of juist …