veggie-en-vegan oosters italie ijs bbq kruiden moestuin salades groenten Tags Fruit Groente Moestuin Paddenstoelen Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het zaaien, (op)kweken en vooral opeten van groente en...More De Zelfvoorzienende Tuin Buiten de witte champignon die algemeen bekend is, zijn Portobello, kastanjechampignon, shiitake de ...More Publish: 19 augustus 2024 Het wildplukboek voor paddenstoelen Er is geen groente die zo divers te gebruiken is als de tomaat. Zoals Julie D’heygere in haar kook...More Publish: 29 oktober 2024 Tinnend Tomatoes Topsporter en in de bloei van je leven, tot een hersenbloeding alles op z’n kop zet. Dat overkwam ...More Publish: 15 oktober 2024 Heilig Boontje Van tomaten je beroep maken? Dat zijn niet veel mensen die dit kunnen zeggen maar Julie D’heygere ...More Publish: 23 september 2024 Tomato tomato Een heerlijk no-nonsens vegan kookboek. Dat kunnen we zeggen van deze van Sam Dixon; “A very happy...More Publish: 11 oktober 2024 A very vegan christmas Een hele uitdaging om iets te schrijven over dit boek, in zeer positieve zin. Er valt zoveel te vert...More Publish: 26 augustus 2024 Het groot kruiden handboek Je hoort nogal eens dat vegetarisch of veganistisch koken duur(der) is. En dat je vooral vlees en vi...More Publish: 10 september 2024 Budget Vegan Özlem Warren is geboren in (Zuid-)Turkije. Gewoond in Amerika en Engeland en tegenwoordig reist ze ...More Publish: 13 augustus 2024 Sebze Tegenwoordig vinden we het heel normaal dat (bijna) alle groenten en fruit het hele jaar rond verkri...More Publish: 16 juli 2024 De Inmaaktuin Nog niet zo lang geleden kreeg als je om een salade vroeg niet veel meer dan een aantal soorten sla,...More Publish: 18 juni 2024 Maaltijdsalades Roos, ook bekend als De Groene Alchemist, had tot een aantal jaar geleden nog een eigen restaurant. ...More Publish: 16 juli 2024 Voeding van de Aarde De laatste jaren zijn er steeds meer en meer kookboeken verschenen met (alleen) groente (en fruit) i...More Publish: 4 april 2024 Het grandioze groenteboek Druk, haast, (nog meer) stress. Vandaag de dag leven we in een haastige maatschappij, vooral in het ...More Publish: 27 maart 2024 De kruiden apotheek De ene, Lisette, heeft al 12 (kook)boeken op haar naam staan. De ander, Maartje, al 5. Samen hebben ...More Publish: 26 maart 2024 Vlam in de Plant In 2019 hebben wij een ijs-workshop van Aniek Keijsers gevolgd bij Het Baklokaal in Roosendaal (tege...More Publish: 3 mei 2024 IJs & Co 2.0 “Andiamo e mangiamo” ofwel “laten we gaan eten” is de rode draad door het heerlijke boek v...More Publish: 18 april 2024 Mangiamo! Wildplukken is iets wat onze (verre) voorouders al deden om te overleven. In de loop van de tijd is ...More Publish: 21 maart 2023 Het Wildpluk Boek Als je aan kruiden denkt denk je al snel aan de (tuin)kruiden die je in de keuken gebruikt. Of aan &...More Publish: november 2021 Kruiden Twijfel je wel eens over jouw kookkunsten? Ben jij iemand die graag makkelijk en ook wel luxe wil ko...More Publish: november 2021 Kook dit boek Als je aan zilt denkt denk je al snel aan Zeeland of de wadden. Niet onlogisch want daar groeien zil...More Publish: November 2021 Zilt Na het succes van 365 dagen vegan heeft Karin Rietmeijer de smaak te pakken. Met haar nieuwe boek Pe...More Publish: oktober 2021 Peace, Love & Vegan Food Lang verwacht en gekomen; De Veganbijbel. Deze bijbel is samengesteld door Tessa Moorman (The Green ...More Publish: november 2021 De Veganbijbel Je komt ze gelukkig nog steeds tegen. Pareltjes en niet alleen in oesters. ‘De smaak van de Braban...More Publish: November 2020 De smaak van de Brabantse Wal Comfort food is een term die steeds meer gebruikt wordt. Zeker in deze soms toch lastige en onzekere...More Publish: Oktober 2021 Vegan Comfort Chocolade….een bijna onmisbaar ingrediënt in de (bak)keuken. Melk, puur, wit en sinds een paa...More Publish: oktober 2021 De chocoladebar De grote Bosatlas kennen we (nog) wel van school…maar nu is er de enige echte Bakatlas. Rutger...More Publish: oktober 2021 De Bakatlas Wie regelmatig op Netflix rondstruint zal haar vast eens tegengekomen zijn met haar programma ‘...More Publish: oktober 2021 Nadiya Bakt Dosia Brewer is helemaal verzot van en op alle soorten bessen. Van aardbeien in het voorjaar tot aan...More Publish: mei 2021 Dosia plukt bessen Een Kamado BBQ is een keramische BBQ met een deksel. En staat al (zoals bijvoorbeeld de Big Green Eg...More Publish: mei 2021 BBQ recepten voor op de Kamado Lola van Ruler heeft een Hollandse moeder en een Indonesische vader en heeft haar eigen thuisbakkeri...More Publish: 16 mei 2021 Toko Lo, Indisch bakboek Met groente kun je eindeloos combineren net als met de kleuren ervan. In ‘Een ode aan groenten’ ...More Publish: maart 2021 Een ode aan groenten Je kent ze wel, de blikjes en potjes met die oker/lichtbruin-achtige uit de maat lijkende erwten. Ki...More Publish: 1 mei 2021 Het kikkererwten kookboek Tijdens de coronatijd zijn de mogelijkheden om ‘zomaar’ even een moestuin te beginnen of over te...More Publish: maart 2021 Meisjes van de Moestuin Wist je dat babi-panggang oorspronkelijk uit Indonesië komt? En wist je dat de korrels van couscous...More Publish: april 2021 De Aardappeleters Waar en hoe ga je beginnen als je duurzamer wilt gaan leven? Je hebt bijvoorbeeld het boek van Lodew...More Publish: maart 2020 Het duurzame gezin En weer hebben we zo’n geweldig boek te pakken. Geen kookboek deze keer maar een boek vol tips voo...More Publish: september 2020 Groen Geluk Wit brood, volkorenbrood, harde bollen, zachte bollen. Brood is in vele vormen en soorten (zelf) t...More Publish: maart 2021 Alles voor op de boterham Normaal gesproken maken wij aan de hand van een uitgave een recensie. Deze keer hebben we het anders...More Publish: Oktober 2019 Dieet voor een betere planeet Picknicken langs de snelweg wie weet dat nog? Alleen de oudere generaties kunnen hier nog over meepr...More Publish: februari 2021 ‘Trek’ Eten onderweg – toen en nu Soms krijgen wij een kookboek in handen waar we echt goed voor gaan zitten. Wayooh! Is er weer 1. Ee...More Publish: januari 2021 WAYOOH! Klaboem, weer een deuk in de deurmat erbij. Een vuistdik kookboek met de naam ‘Een Kookboek’ van...More Publish: januari 2021 Een Kookboek Dit boek, Homo energeticus- het kookboek, is niet zomaar een doorsnee kookboek. Het is een kookboek ...More Publish: juli 2020 Homo energeticus – het kookboek Het ene brood is het andere niet. Of brood broodnodig is laten we in het midden. Een ding is wel zek...More Publish: december 2020 Sodabrood uit eigen oven Druk, druk, druk, en daardoor soms geen zin of tijd (genoeg) om te koken. De Vlaamse Louise De Braba...More Publish: december 2020 Easy dinners We kunnen (en willen) er niet meer omheen, een vegetarisch (en veganistisch) dieet (eetpatroon) is n...More Publish: december 2020 Vijf ingrediënten vegetarisch Minder voedsel verspillen, gezonder eten en bewuster gaan leven. Allemaal onderwerpen die je als een...More Publish: december 2020 Eat it all Minder alcohol drinken, minder (stil)zitten, meer (gaan) bewegen, stoppen met roken, minder of geen ...More Publish: december 2020 Super smoothies & -sapjes Italië, een land met een rijke en grote keuken. Van sardines tot pizza. Italië is ook een land die...More Publish: oktober 2020 Veganista Kijk jij er ook altijd zo naar uit? Wij hier op de redactie wel. Zondag 27 december 2020 dan is het ...More Publish: november 2020 Heel Holland Bakt Thuis Josh Niland is een Australische chef die in korte tijd roem vergaarde door zijn manier van omgaan me...More Publish: september 2020 De hele vis Tot voor kort dachten wij dat je met een airfryer hoofdzakelijk ‘gezondere’ friet kon klaarmaken...More Publish: oktober 2020 Gezond koken in de airfryer Waarom die er nog niet was? Geen idee. Maar Janneke Vreugdenhil heeft het gedaan! De bijbel van de N...More Publish: oktober 2020 Bijbel van de Nederlandse keuken ‘Plof’ in plaats van ‘BAM’ op de deurmat. Klinkt als een boek op de deurmat. Welk (h)eerlijk...More Publish: November 2020 À la minute Het houdt niet op. De kook/bakbijbelfamilie blijft maar uitbreiden. Nu met de Ovenbijbel. Er zijn ve...More Publish: september 2020 Ovenbijbel Het beste dieet is eigenlijk gezond en gebalanceerd eten. Hoe? Dat is voor ieder persoon eigenlijk v...More Publish: Februari 2020 #Fitfood Heb jij op dit moment een flexitarisch of vegetarisch eetpatroon of levensstijl? En wil je over naar...More Publish: september 2020 365 dagen vegan Een flinke groep mensen hebben, helaas, te maken met een laag inkomens/bestedingspatroon. Wat hier d...More Publish: April 2020 Budget koken Druk, druk, druk. Boodschappen doen, de hond uitlaten, het huishouden, werk….en…o ja, nog eten k...More Publish: september 2020 Meal Prep Plan Dit kook/informatieboek van Laura de Grave* is er 1 waar wij heel blij van worden. Zo vrolijk en bli...More Publish: september 2020 Lekker Lokaal Rutger van den Broek, de allereerste winnaar van Heel Holland Bakt, heeft inmiddels zeker al net zov...More Publish: september 2020 Rutger bakt (100 allerbeste) Marleen kan er geen genoeg van krijgen…ijs en vooral ijs maken. Na het succes van haar eerste ijsb...More Publish: juni 2020 IJs ! Van appeltaart tot saotosoep is de ondertitel en dekt in vier woorden de lading. Het eerste kookboek...More Publish: juni 2020 Mijn recepten Na de (land)Bijbels van de Japanse en Indonesische keuken is er nog ook de Bijbel van de Thaise keuk...More Publish: juni 2020 Bijbel van de Thaise keuken Wat krijg je als je 2 toppers in hun vakgebied bij elkaar zet? Juist, een swingend kookboek. De ene ...More Publish: 11 juni 2020 Ruige Kost, jammen in de keuken. Als het over de Aziatische keuken gaat denk je al snel als eerste aan de Chinese of de Japanse keuke...More Publish: April 2020 Ặn ặn Vietnamese familierecepten In 2019 werd Annelies van Mol gevraagd een boek te schrijven. Een aanbod dat ze met beide handen aan...More Publish: juni 2020 Gezond zondigen en hartig genieten “Ja maar, je hebt toch een grote tuin of een flinke lap grond nodig om een moestuin te hebben? Nee...More Publish: maart 2020 De Urban Moestuin Utrecht heeft een rijke geschiedenis. Op vele terreinen. Ook al het om de keuken gaat. Utrechtse spr...More Publish: maart 2020 Kookboek van Utrecht Als je barbecue (of grillen) zegt, denk je al snel al (veel) vlees en/of vis. Met stokbrood, salades...More Publish: maart 2020 Groente op de grill Barbecueën, wie heeft het nog niet gedaan? Is het niet bij jezelf thuis dan is het wel op de campin...More Publish: maart 2020 Het complete BBQ boek Klimaat, zero waste, lekker en gezond. Dit zijn termen die bij steeds meer mensen hoog in het vaande...More Publish: maart 2020 Duurzaam lekker eten We eten te weinig vezels. Waarom? Dat is een goede vraag. Lisa Dorsman geeft in haar boek ‘Vezels...More Publish: februari 2020 Vezels In tijd van schaarste en crises wordt men creatief. In de Tweede Wereldoorlog hebben mensen (hier ...More Publish: maart 2020 Koken in oorlogstijd Bij een vrijmibo, een feestje of op een terras, een bitterbal is allicht van de partij. Zo’n volle...More Publish: maart 2020 Het Bourgondische bitterballenboek Melk. Melk komt toch uit de fabriek of van dieren? Natuurlijk van dieren (wat naar de fabrieken gaat...More Publish: maart 2020 Plantaardige melk Jackfruit Jackfruit was tot een aantal jaar geleden nog een onbekende vrucht in ons land. In landen ...More Publish: maart 2020 Jackfruit Meer en meer komen we de term permacultuur tegen. Maar wat is het eigenlijk? Permacultuur is omschr...More Publish: 2018 Permacultuur, van appelboom tot zeekool Het derde boek van Ellen Charlotte Marie ‘Everyday vegan’ is een waardige aanvulling op ...More Publish: november 2019 Everyday vegan Groentebijbel, Saladebijbel, Mari plukt de dag….allemaal stevige lees/kookboeken van de hand v...More Publish: september 2019 Maison Mari Tonkatsu, tempura, okonomiyaki nee geen Spaans maar Japans. Voor ons nog een relatief onbekende keuk...More Publish: november 2019 De bijbel van de Japanse keuken Als je sommelier hoort of leest denk je al snel aan wijn en eten. Niet zo gek natuurlijk het is een ...More Publish: december 2019 Thee, de nuchtere neef van wijn Als je appeltaart zegt denk je al snel aan een bodem waar appels in stukjes/schijfjes ingaan. Vaak m...More Publish: augustus 2019 Appeltaart bij Janneke thuis Schillen, pellen, mixen, snijden, bakken, allemaal spannende en leuke bezigheden, vooral voor en met...More Publish: oktober 2019 ’t Verrukkelijke Kinderbakboek ‘Dubbel zo lekker’ is een (h)eerlijke samenwerking tussen Julie Van den Driesschen (een klassiek...More Publish: november 2019 Dubbel zo lekker (klassieke én vegan bakrecepten) Als je aan buitenlands koken denkt, denk je al snel aan Spaans, Italiaans, Chinees, Japans of een an...More Publish: oktober 2019 Roots Culinaire roadtrip door IJsland Het mooie van kokkerellen is dat je volgens mij nooit uitgeleerd bent. Iedere dag wordt er op deze w...More Publish: november 2019 Stoofbijbel Wat zijn er toch veel leuke (kook)boeken op de markt. Zo ook ‘Het geheim van de keukenmeid’. Het...More Publish: Oktober 2019 Het geheim van de keukenmeid Regelmatig komen wij een (kook)boek tegen dat eruit springt. Door de cover, foto’s, illustraties o...More Publish: november 2019 Leuk Zeeuws koken Er lijkt geen einde te komen aan de kookbijbels, gelukkig ;). Ken je Hans Spitsbaard nog? Hij heeft ...More Publish: Oktober 2019 Taartbijbel En aanvullend op de titel van het boek; Orgade, Hypocras en Eau de ma tante…. ‘Waar gaat dit ove...More Publish: augustus 2019 Punch, Kandeel en Clairet Ben je net zo gek op curry’s als wij? Dan is dit kookboek een flinke aanrader. In dit boek staat 5...More Publish: september 2019 Curry’s van Sophie Matthys Glutenvrij is hip. Veel mensen vinden gluten niet in een ‘gezond’ eetpatroon passen. Er is een g...More Publish: juli 2019 Emmy’s Glutenvrij In navolging van de visbijbel, bakbijbel, soepbijbel, worstbijbel en al die andere uit de kookbijbel...More Publish: maart 2019 Vegabijbel In het boek van Ella Mills ‘Deliciously Ella met vrienden’ beschrijft zij hoe je snel, makkelijk...More Publish: 2017 Deliciously Ella met vrienden Dit delen:Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)