De Zelfvoorzienende Tuin

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het zaaien, (op)kweken en vooral opeten van groente en...More

Het wildplukboek voor paddenstoelen

Buiten de witte champignon die algemeen bekend is, zijn Portobello, kastanjechampignon, shiitake de ...More

Publish: 19 augustus 2024

Tinnend Tomatoes

Er is geen groente die zo divers te gebruiken is als de tomaat. Zoals Julie D’heygere in haar kook...More

Publish: 29 oktober 2024

Heilig Boontje

Topsporter en in de bloei van je leven, tot een hersenbloeding alles op z’n kop zet. Dat overkwam ...More

Publish: 15 oktober 2024

Tomato tomato

Van tomaten je beroep maken? Dat zijn niet veel mensen die dit kunnen zeggen maar Julie D’heygere ...More

Publish: 23 september 2024

A very vegan christmas

Een heerlijk no-nonsens vegan kookboek. Dat kunnen we zeggen van deze van Sam Dixon; “A very happy...More

Publish: 11 oktober 2024

Het groot kruiden handboek

Een hele uitdaging om iets te schrijven over dit boek, in zeer positieve zin. Er valt zoveel te vert...More

Publish: 26 augustus 2024

Budget Vegan

Je hoort nogal eens dat vegetarisch of veganistisch koken duur(der) is. En dat je vooral vlees en vi...More

Publish: 10 september 2024

Sebze

Özlem Warren is geboren in (Zuid-)Turkije. Gewoond in Amerika en Engeland en tegenwoordig reist ze ...More

Publish: 13 augustus 2024

De Inmaaktuin

Tegenwoordig vinden we het heel normaal dat (bijna) alle groenten en fruit het hele jaar rond verkri...More

Publish: 16 juli 2024

Maaltijdsalades

Nog niet zo lang geleden kreeg als je om een salade vroeg niet veel meer dan een aantal soorten sla,...More

Publish: 18 juni 2024

Voeding van de Aarde

Roos, ook bekend als De Groene Alchemist, had tot een aantal jaar geleden nog een eigen restaurant. ...More

Publish: 16 juli 2024

Het grandioze groenteboek

De laatste jaren zijn er steeds meer en meer kookboeken verschenen met (alleen) groente (en fruit) i...More

Publish: 4 april 2024

De kruiden apotheek

Druk, haast, (nog meer) stress. Vandaag de dag leven we in een haastige maatschappij, vooral in het ...More

Publish: 27 maart 2024

Vlam in de Plant

De ene, Lisette, heeft al 12 (kook)boeken op haar naam staan. De ander, Maartje, al 5. Samen hebben ...More

Publish: 26 maart 2024

IJs & Co 2.0

In 2019 hebben wij een ijs-workshop van Aniek Keijsers gevolgd bij Het Baklokaal in Roosendaal (tege...More

Publish: 3 mei 2024

Mangiamo!

“Andiamo e mangiamo” ofwel “laten we gaan eten”  is de rode draad door het heerlijke boek v...More

Publish: 18 april 2024

Het Wildpluk Boek

Wildplukken is iets wat onze (verre) voorouders al deden om te overleven. In de loop van de tijd is ...More

Publish: 21 maart 2023

Kruiden

Als je aan kruiden denkt denk je al snel aan de (tuin)kruiden die je in de keuken gebruikt. Of aan &...More

Publish: november 2021

Kook dit boek

Twijfel je wel eens over jouw kookkunsten? Ben jij iemand die graag makkelijk en ook wel luxe wil ko...More

Publish: november 2021

Zilt

Als je aan zilt denkt denk je al snel aan Zeeland of de wadden. Niet onlogisch want daar groeien zil...More

Publish: November 2021

Peace, Love & Vegan Food

Na het succes van 365 dagen vegan heeft Karin Rietmeijer de smaak te pakken. Met haar nieuwe boek Pe...More

Publish: oktober 2021

De Veganbijbel

Lang verwacht en gekomen; De Veganbijbel. Deze bijbel is samengesteld door Tessa Moorman (The Green ...More

Publish: november 2021

De smaak van de Brabantse Wal

Je komt ze gelukkig nog steeds tegen. Pareltjes en niet alleen in oesters. ‘De smaak van de Braban...More

Publish: November 2020

Vegan Comfort

Comfort food is een term die steeds meer gebruikt wordt. Zeker in deze soms toch lastige en onzekere...More

Publish: Oktober 2021

De chocoladebar

Chocolade….een bijna onmisbaar ingrediënt in de (bak)keuken. Melk, puur, wit en sinds een paa...More

Publish: oktober 2021

De Bakatlas

De grote Bosatlas kennen we (nog) wel van school…maar nu is er de enige echte Bakatlas. Rutger...More

Publish: oktober 2021

Nadiya Bakt

Wie regelmatig op Netflix rondstruint zal haar vast eens tegengekomen zijn met haar programma &#8216...More

Publish: oktober 2021

Dosia plukt bessen

Dosia Brewer is helemaal verzot van en op alle soorten bessen. Van aardbeien in het voorjaar tot aan...More

Publish: mei 2021

BBQ recepten voor op de Kamado

Een Kamado BBQ is een keramische BBQ met een deksel. En staat al (zoals bijvoorbeeld de Big Green Eg...More

Publish: mei 2021

Toko Lo, Indisch bakboek

Lola van Ruler heeft een Hollandse moeder en een Indonesische vader en heeft haar eigen thuisbakkeri...More

Publish: 16 mei 2021

Een ode aan groenten

Met groente kun je eindeloos combineren net als met de kleuren ervan. In ‘Een ode aan groenten’ ...More

Publish: maart 2021

Het kikkererwten kookboek

Je kent ze wel, de blikjes en potjes met die oker/lichtbruin-achtige uit de maat lijkende erwten. Ki...More

Publish: 1 mei 2021

Meisjes van de Moestuin

Tijdens de coronatijd zijn de mogelijkheden om ‘zomaar’ even een moestuin te beginnen of over te...More

Publish: maart 2021

De Aardappeleters

Wist je dat babi-panggang oorspronkelijk uit Indonesië komt? En wist je dat de korrels van couscous...More

Publish: april 2021

Het duurzame gezin

Waar en hoe ga je beginnen als je duurzamer wilt gaan leven? Je hebt bijvoorbeeld het boek van Lodew...More

Publish: maart 2020

Groen Geluk

En weer hebben we zo’n geweldig boek te pakken. Geen kookboek deze keer maar een boek vol tips voo...More

Publish: september 2020

Alles voor op de boterham

Wit brood, volkorenbrood, harde bollen, zachte bollen. Brood is in vele vormen en soorten  (zelf) t...More

Publish: maart 2021

Dieet voor een betere planeet

Normaal gesproken maken wij aan de hand van een uitgave een recensie. Deze keer hebben we het anders...More

Publish: Oktober 2019

‘Trek’ Eten onderweg – toen en nu

Picknicken langs de snelweg wie weet dat nog? Alleen de oudere generaties kunnen hier nog over meepr...More

Publish: februari 2021

WAYOOH!

Soms krijgen wij een kookboek in handen waar we echt goed voor gaan zitten. Wayooh! Is er weer 1. Ee...More

Publish: januari 2021

Een Kookboek

Klaboem, weer een deuk in de deurmat erbij. Een vuistdik kookboek met de naam ‘Een Kookboek’ van...More

Publish: januari 2021

Homo energeticus – het kookboek

Dit boek, Homo energeticus- het kookboek, is niet zomaar een doorsnee kookboek. Het is een kookboek ...More

Publish: juli 2020

Sodabrood uit eigen oven

Het ene brood is het andere niet. Of brood broodnodig is laten we in het midden. Een ding is wel zek...More

Publish: december 2020

Easy dinners

Druk, druk, druk, en daardoor soms geen zin of tijd (genoeg) om te koken. De Vlaamse Louise De Braba...More

Publish: december 2020

Vijf ingrediënten vegetarisch

We kunnen (en willen) er niet meer omheen, een vegetarisch (en veganistisch) dieet (eetpatroon) is n...More

Publish: december 2020

Eat it all

Minder voedsel verspillen, gezonder eten en bewuster gaan leven. Allemaal onderwerpen die je als een...More

Publish: december 2020

Super smoothies & -sapjes

Minder alcohol drinken, minder (stil)zitten, meer (gaan) bewegen, stoppen met roken, minder of geen ...More

Publish: december 2020

Veganista

Italië, een land met een rijke en grote keuken. Van sardines tot pizza. Italië is ook een land die...More

Publish: oktober 2020

Heel Holland Bakt Thuis

Kijk jij er ook altijd zo naar uit? Wij hier op de redactie wel. Zondag 27 december 2020 dan is het ...More

Publish: november 2020

De hele vis

Josh Niland is een Australische chef die in korte tijd roem vergaarde door zijn manier van omgaan me...More

Publish: september 2020

Gezond koken in de airfryer

Tot voor kort dachten wij dat je met een airfryer hoofdzakelijk ‘gezondere’ friet kon klaarmaken...More

Publish: oktober 2020

Bijbel van de Nederlandse keuken

Waarom die er nog niet was? Geen idee. Maar Janneke Vreugdenhil heeft het gedaan! De bijbel van de N...More

Publish: oktober 2020

À la minute

‘Plof’ in plaats van ‘BAM’ op de deurmat. Klinkt als een boek op de deurmat. Welk (h)eerlijk...More

Publish: November 2020

Ovenbijbel

Het houdt niet op. De kook/bakbijbelfamilie blijft maar uitbreiden. Nu met de Ovenbijbel. Er zijn ve...More

Publish: september 2020

#Fitfood

Het beste dieet is eigenlijk gezond en gebalanceerd eten. Hoe? Dat is voor ieder persoon eigenlijk v...More

Publish: Februari 2020

365 dagen vegan

Heb jij op dit moment een flexitarisch of vegetarisch eetpatroon of levensstijl? En wil je over naar...More

Publish: september 2020

Budget koken

Een flinke groep mensen hebben, helaas, te maken met een laag inkomens/bestedingspatroon. Wat hier d...More

Publish: April 2020

Meal Prep Plan

Druk, druk, druk. Boodschappen doen, de hond uitlaten, het huishouden, werk….en…o ja, nog eten k...More

Publish: september 2020

Lekker Lokaal

Dit kook/informatieboek van Laura de Grave* is er 1 waar wij heel blij van worden. Zo vrolijk en bli...More

Publish: september 2020

Rutger bakt (100 allerbeste)

Rutger van den Broek, de allereerste winnaar van Heel Holland Bakt, heeft inmiddels zeker al net zov...More

Publish: september 2020

IJs !

Marleen kan er geen genoeg van krijgen…ijs en vooral ijs maken. Na het succes van haar eerste ijsb...More

Publish: juni 2020

Mijn recepten

Van appeltaart tot saotosoep is de ondertitel en dekt in vier woorden de lading. Het eerste kookboek...More

Publish: juni 2020

Bijbel van de Thaise keuken

Na de (land)Bijbels van de Japanse en Indonesische keuken is er nog ook de Bijbel van de Thaise keuk...More

Publish: juni 2020

Ruige Kost, jammen in de keuken.

Wat krijg je als je 2 toppers in hun vakgebied bij elkaar zet? Juist, een swingend kookboek. De ene ...More

Publish: 11 juni 2020

Ặn ặn Vietnamese familierecepten

Als het over de Aziatische keuken gaat denk je al snel als eerste aan de Chinese of de Japanse keuke...More

Publish: April 2020

Gezond zondigen en hartig genieten

In 2019 werd Annelies van Mol gevraagd een boek te schrijven. Een aanbod dat ze met beide handen aan...More

Publish: juni 2020

De Urban Moestuin

“Ja maar, je hebt toch een grote tuin of een flinke lap grond nodig om een moestuin te hebben? Nee...More

Publish: maart 2020

Kookboek van Utrecht

Utrecht heeft een rijke geschiedenis. Op vele terreinen. Ook al het om de keuken gaat. Utrechtse spr...More

Publish: maart 2020

Groente op de grill

Als je barbecue (of grillen) zegt, denk je al snel al (veel) vlees en/of vis. Met stokbrood, salades...More

Publish: maart 2020

Het complete BBQ boek

Barbecueën, wie heeft het nog niet gedaan? Is het niet bij jezelf thuis dan is het wel op de campin...More

Publish: maart 2020

Duurzaam lekker eten

Klimaat, zero waste, lekker en gezond. Dit zijn termen die bij steeds meer mensen hoog in het vaande...More

Publish: maart 2020

Vezels

We eten te weinig vezels. Waarom? Dat is een goede vraag. Lisa Dorsman geeft in haar boek ‘Vezels...More

Publish: februari 2020

Koken in oorlogstijd

In tijd van schaarste en crises wordt men creatief.  In de Tweede Wereldoorlog hebben mensen (hier ...More

Publish: maart 2020

Het Bourgondische bitterballenboek

Bij een vrijmibo, een feestje of op een terras, een bitterbal is allicht van de partij. Zo’n volle...More

Publish: maart 2020

Plantaardige melk

Melk. Melk komt toch uit de fabriek of van dieren? Natuurlijk van dieren (wat naar de fabrieken gaat...More

Publish: maart 2020

Jackfruit

Jackfruit Jackfruit was tot een aantal jaar geleden nog een onbekende vrucht in ons land. In landen ...More

Publish: maart 2020

Permacultuur, van appelboom tot zeekool

Meer en meer komen we de term permacultuur tegen. Maar wat is het eigenlijk? Permacultuur is omschr...More

Publish: 2018

Everyday vegan

Het derde boek van Ellen Charlotte Marie ‘Everyday vegan’ is een waardige aanvulling op ...More

Publish: november 2019

Maison Mari

Groentebijbel, Saladebijbel, Mari plukt de dag….allemaal stevige lees/kookboeken van de hand v...More

Publish: september 2019

De bijbel van de Japanse keuken

Tonkatsu, tempura, okonomiyaki nee geen Spaans maar Japans. Voor ons nog een relatief onbekende keuk...More

Publish: november 2019

Thee, de nuchtere neef van wijn

Als je sommelier hoort of leest denk je al snel aan wijn en eten. Niet zo gek natuurlijk het is een ...More

Publish: december 2019

Appeltaart bij Janneke thuis

Als je appeltaart zegt denk je al snel aan een bodem waar appels in stukjes/schijfjes ingaan. Vaak m...More

Publish: augustus 2019

’t Verrukkelijke Kinderbakboek

Schillen, pellen, mixen, snijden, bakken, allemaal spannende en leuke bezigheden, vooral voor en met...More

Publish: oktober 2019

Dubbel zo lekker (klassieke én vegan bakrecepten)

‘Dubbel zo lekker’ is een (h)eerlijke samenwerking tussen Julie Van den Driesschen (een klassiek...More

Publish: november 2019

Roots Culinaire roadtrip door IJsland

Als je aan buitenlands koken denkt, denk je al snel aan Spaans, Italiaans, Chinees, Japans of een an...More

Publish: oktober 2019

Stoofbijbel

Het mooie van kokkerellen is dat je volgens mij nooit uitgeleerd bent. Iedere dag wordt er op deze w...More

Publish: november 2019

Het geheim van de keukenmeid

Wat zijn er toch veel leuke (kook)boeken op de markt. Zo ook ‘Het geheim van de keukenmeid’. Het...More

Publish: Oktober 2019

Leuk Zeeuws koken

Regelmatig komen wij een (kook)boek tegen dat eruit springt. Door de cover, foto’s, illustraties o...More

Publish: november 2019

Taartbijbel

Er lijkt geen einde te komen aan de kookbijbels, gelukkig ;). Ken je Hans Spitsbaard nog? Hij heeft ...More

Publish: Oktober 2019

Punch, Kandeel en Clairet

En aanvullend op de titel van het boek; Orgade, Hypocras en Eau de ma tante…. ‘Waar gaat dit ove...More

Publish: augustus 2019

Curry’s van Sophie Matthys

Ben je net zo gek op curry’s als wij? Dan is dit kookboek een flinke aanrader. In dit boek staat 5...More

Publish: september 2019

Emmy’s Glutenvrij

Glutenvrij is hip. Veel mensen vinden gluten niet in een ‘gezond’ eetpatroon passen. Er is een g...More

Publish: juli 2019

Vegabijbel

In navolging van de visbijbel, bakbijbel, soepbijbel, worstbijbel en al die andere uit de kookbijbel...More

Publish: maart 2019

Deliciously Ella met vrienden

In het boek van Ella Mills ‘Deliciously Ella met vrienden’ beschrijft zij hoe je snel, makkelijk...More

Publish: 2017