Uit eigen tuin

De tip bij het starten van een eigen moestuin? Hou het simpel. Begin met de wat makkelijkere groenten om ervaring op te bouwen. Het verbouwen van je eigen sla of radijsjes is echt niet zo moeilijk als het lijkt en gaat ook jou zeker lukken! Ook het zelf kweken van uien is een goede manier om het moestuinieren in de vingers te krijgen. Op deze pagina vindt je alvast wat inspiratie.

De moestuin in januari

Wintergroenten oogsten, voorzaaien en de grond spitten Ondanks grote kans op vorst in deze maand, kun je toch één en ander doen in de moestuin. De biologische compost moet worden gekeerd en er kunnen nieuwe bedden worden gemaakt en voorgezaaid. Januari is ook een prima maand om de rekken in de ka...
Lees verder »

Thuiscomposteren: hoe doe je dat?

Thuis composteren is leuk en levert je een mooi eindproduct op. Compost is een bron van humus, ideaal voor gebruik in de...
Lees verder »

De moestuin in februari

Wat te oogsten? Winterharde wortelgroenten en koolgewassen zoals boerenkool en spruitkool kunnen nog geoogst worden. Ru...
Lees verder »

De moestuin in maart

Hoewel het vroeg in maart nog koud, guur en nat kan zijn dient de lente zich aan! Maart is dé maand om de laatste koolstronken te verwijderen. De raapstelen, radijs en rode biet kun je binnen alvast voorzaaien. Wat te doen? Plantenresten zoals koolstronken of een laatste rijtje prei dienen...
Lees verder »

De moestuin in juni

Het onderhoud van de moestuin is ook deze maand weer onkruid wieden en schoffelen. Vergeet bij droogte niet om water te geven. Doe dit 's avonds als de zon niet meer zo fel schijnt. Een waterdruppel gaat in de zon als een vergrootglas werken en geeft verbrandingsverschijnselen.  Wat gaan we doen? ...
Lees verder »

De moestuin in augustus

De moestuin ligt er in augustus prachtig bij, heel wat gewassen bloeien en geven vruchten. Pluk regelmatig bonen om de p...
Lees verder »

H'eerlijke aanraders / Recepten

Mexicaanse Quinoasalade

Deze Mexicaanse Quinoasalade met kidneybonen is geheel glutenvrij. Een makkelijk en pittig (zo pitti...
Lees verder »

Kruidige courgette met sesamaardappeltjes

Courgettes zijn op vele manieren klaar te maken. In soep, salade's, stamppotje, e.d. Als je zelf een...
Lees verder »

Glutenvrije soufflé

Soufflé is een gerecht uit de Franse keuken. Als je soufflé vrij vertaalt betekent het 'geblazen'....
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram