Blog

Diverse gastbloggers schrijven voor Puurtafelen.nl over hun passie voor h’eerlijk eten en drinken. Naast hun enthousiasme voor het zelf verbouwen van groenten in de moestuin, wijnen of puur en onbewerkt voedsel geven onze gastbloggers ook nog eens bruikbare, praktische tips.

De Verspillingsfabriek

Wij gooien in Nederland ontzetten veel goed voedsel weg. Met z’n alle (horeca, supermarkten én consumenten) gooien we voor zeker 5 miljard euro  weg in containers en kliko’s. Niet alles gaat verloren…een gedeelte kan en wordt nog als veevoer gebruikt. Het kan natuurlij...
Lees verder »


Onze bloggers


Diverse gasten

Roland van Tilborg

Vera van der Meer

Patrick

Blogs

Een nieuwe vleesvervanger

Sinds een aantal maanden wordt 'Jackfruit' verkocht in de supermarkt. In mei kon ik dit product grat...
Lees verder »

Vlees op de barbecue, what else?

Al weken is het zonnig in Nederland. Er zullen al vele barbecues zijn gehouden in Nederland. Superma...
Lees verder »

Let’s talk about….Ketchup

Zullen we het eens over ketchup hebben? Tomatenketchup kent iedereen, maar weet je dat er ook ketchu...
Lees verder »

Honing. Een H’eerlijk natuurproduct

Als iets een natuurproduct is, is het wel honing. Honing komt in vele smaken voor; Klaverhoning, Aca...
Lees verder »

Waterijs maken

Met het warme weer van de afgelopen weken zullen er vele ijsjes gegeten zijn. Van raketjes, ijslolly...
Lees verder »

Knoflook

Knoflook is ontzettend gezond. Knoflook bevat ontzettend veel vitaminen en mineralen. Het is ontstek...
Lees verder »

H'eerlijke aanraders / Recepten

Kapucijnerhumus

Peulvruchten waren nooit erg populair, maar dat begint te veranderen. En terecht want ze zijn gezond...
Lees verder »

Ovenschotel van koolrabi met cashewnotenkorstje

Koolrabi is een vrij onbekende groente wat eigenlijk best zonde is. Je kunt namelijk alle kanten uit...
Lees verder »

Bietenburgers

Een broodje (ham)burger maar dan lekker anders....burgers maak je niet alleen van vlees of peulvruch...
Lees verder »