Blog

Diverse gastbloggers schrijven voor Puurtafelen.nl over hun passie voor h’eerlijk eten en drinken. Naast hun enthousiasme voor het zelf verbouwen van groenten in de moestuin, wijnen of puur en onbewerkt voedsel geven onze gastbloggers ook nog eens bruikbare, praktische tips.

Cassave

Cassave is een wortel waar ik tot een jaar geleden nog nooit van gehoord had. Al had ik het vast wel eens gegeten, want er is ook kroepoek met cassave in de supermarkten te koop. Maar als je mij had gevraagd hoe ziet cassave eruit en wat kan je er mee? Geen idee! Totdat ik ergens...
Lees verder »


Onze bloggers


Manda Heddema

Vera van der Meer

Blogs

Cassave

Cassave is een wortel waar ik tot een jaar geleden nog nooit van gehoord had. Al had ik het vast wel...
Lees verder »

Veganisme

Sinds begin 2016 ben ik stapsgewijs gestopt met het consumeren van dierlijke producten en een jaar l...
Lees verder »

De populariteit van avocado’s

Avocado’s zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Zo populair dat Nederland op de Verenigde...
Lees verder »

Kokosolie, een multifunctioneel product

Tot op de dag van vandaag gaan er veel verhalen rond over kokosolie. Er wordt getwijfeld of kokosoli...
Lees verder »

De aller-allerlaatste sperziebonen

De aardbeienplanten moeten er nodig uit. Ze staan er nu twee jaar en misschien zouden ze nog een jaa...
Lees verder »

Palmkool oogsten en appels drogen

Alle fruit uit de vriezer is tot jam verwerkt en nu heb ik er genoeg plaats in voor de palmkool. And...
Lees verder »
Pagina 1 van 5123...5...»»

H'eerlijke aanraders / Recepten

Zelf pasta maken: niet zo moeilijk!

Zelf verse pasta maken klinkt voor menig persoon als onbegonnen werk. Het koken van verse pasta kost...
Lees verder »

Zeeuwse mosselen, ze zijn er weer.

Tulpen, molens, klompen….dat zijn dingen waar veel mensen aan denken als je vraagt wat kenmerkend ...
Lees verder »

Bloemkoolsalade

Ingrediënten (4 personen):1 bloemkool half potje zongedroogde tomaten verse basilicum ...
Lees verder »