Blog

Diverse gastbloggers schrijven voor Puurtafelen.nl over hun passie voor h’eerlijk eten en drinken. Naast hun enthousiasme voor het zelf verbouwen van groenten in de moestuin, wijnen of puur en onbewerkt voedsel geven onze gastbloggers ook nog eens bruikbare, praktische tips.

Cassave

Cassave is een wortel waar ik tot een jaar geleden nog nooit van gehoord had. Al had ik het vast wel eens gegeten, want er is ook kroepoek met cassave in de supermarkten te koop. Maar als je mij had gevraagd hoe ziet cassave eruit en wat kan je er mee? Geen idee! Totdat ik ergens...
Lees verder »


Onze bloggers


Vera van der Meer

Manda Heddema

Blogs

Ik ga op vakantie en neem mee…

Wat heb ik dit spelletje vroeger vaak gespeeld. Niet omdat ik zo vaak op vakantie ging overigens. Wa...
Lees verder »

Wat gaat het snel!

Als ik mijn blog van ruim een week geleden lees en zie hoe de tuin er nu bij staat kan ik niet ander...
Lees verder »

Als je eventjes niet kijkt

Afgelopen week stond ik plots verrast te kijken bij de stoksperziebonen. Ik dacht dat die echt nog n...
Lees verder »

Nog lang geen zomer?

We zijn alweer in de laatste dagen van juni beland en nog steeds wil het maar geen zomer worden. Gel...
Lees verder »

De tweede ronde!

Ineens is er een omslag op de tuin. De planten van het voorjaar gaan in bloei schieten of vinden het...
Lees verder »

Mineralige zonwijn: Picpoul de Pinet

De zon schijnt, salades en lichtere gerechten doen hun intrede, we zitten weer maar wat graag met zi...
Lees verder »
Pagina 3 van 5««...234...»»

H'eerlijke aanraders / Recepten

Zelf pasta maken: niet zo moeilijk!

Zelf verse pasta maken klinkt voor menig persoon als onbegonnen werk. Het koken van verse pasta kost...
Lees verder »

Zeeuwse mosselen, ze zijn er weer.

Tulpen, molens, klompen….dat zijn dingen waar veel mensen aan denken als je vraagt wat kenmerkend ...
Lees verder »

Bloemkoolsalade

Ingrediënten (4 personen):1 bloemkool half potje zongedroogde tomaten verse basilicum ...
Lees verder »