Blog

Diverse gastbloggers schrijven voor Puurtafelen.nl over hun passie voor h’eerlijk eten en drinken. Naast hun enthousiasme voor het zelf verbouwen van groenten in de moestuin, wijnen of puur en onbewerkt voedsel geven onze gastbloggers ook nog eens bruikbare, praktische tips.

De Verspillingsfabriek

Wij gooien in Nederland ontzetten veel goed voedsel weg. Met z’n alle (horeca, supermarkten én consumenten) gooien we voor zeker 5 miljard euro  weg in containers en kliko’s. Niet alles gaat verloren…een gedeelte kan en wordt nog als veevoer gebruikt. Het kan natuurlij...
Lees verder »


Onze bloggers


Diverse gasten

Patrick

Manda Heddema

Vera van der Meer

Blogs

Cassave

Cassave is een wortel waar ik tot een jaar geleden nog nooit van gehoord had. Al had ik het vast wel...
Lees verder »

Veganisme

Sinds begin 2016 ben ik stapsgewijs gestopt met het consumeren van dierlijke producten en een jaar l...
Lees verder »

De populariteit van avocado’s

Avocado’s zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Zo populair dat Nederland op de Verenigde...
Lees verder »

Kokosolie, een multifunctioneel product

Tot op de dag van vandaag gaan er veel verhalen rond over kokosolie. Er wordt getwijfeld of kokosoli...
Lees verder »

De aller-allerlaatste sperziebonen

De aardbeienplanten moeten er nodig uit. Ze staan er nu twee jaar en misschien zouden ze nog een jaa...
Lees verder »

Palmkool oogsten en appels drogen

Alle fruit uit de vriezer is tot jam verwerkt en nu heb ik er genoeg plaats in voor de palmkool. And...
Lees verder »

H'eerlijke aanraders / Recepten

Kapucijnerhumus

Peulvruchten waren nooit erg populair, maar dat begint te veranderen. En terecht want ze zijn gezond...
Lees verder »

Ovenschotel van koolrabi met cashewnotenkorstje

Koolrabi is een vrij onbekende groente wat eigenlijk best zonde is. Je kunt namelijk alle kanten uit...
Lees verder »

Bietenburgers

Een broodje (ham)burger maar dan lekker anders....burgers maak je niet alleen van vlees of peulvruch...
Lees verder »