Blog

Diverse gastbloggers schrijven voor Puurtafelen.nl over hun passie voor h’eerlijk eten en drinken. Naast hun enthousiasme voor het zelf verbouwen van groenten in de moestuin, wijnen of puur en onbewerkt voedsel geven onze gastbloggers ook nog eens bruikbare, praktische tips.

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. Zo was ik gisteren in de keuken bezig om voor de eerste keer van m'n leven zelf schepijs te maken. Gewoon de makkelijkste variant om mee te beginnen, namelijk vanille-ijs. Waar ...
Lees verder »


Onze bloggers


Roland van Tilborg

Patrick

Manda Heddema

Diverse gasten

Blogs

Wat zeg je? Ouwel?

Als ik ouwel zeg is de kans groot dat je denkt….ouwel? Wat is dat? Als ik zeg “eetbaar papier”...
Lees verder »
Foto : veganistischkoken.be

Erwtenscheuten

Foto : veganistischkoken.be Erwtenscheuten kun je natuurlijk kopen in de (biologische) winkel maa...
Lees verder »

Een goede zomer voor ‘kromme’ groenten en fruit

Zeldzaam warme zomer Nederland (en de rest van Europa) hebben een flinke zomer achter de rug. En he...
Lees verder »

Een andere manier van bewaren van de moestuinoogst….

Mijn naam is Lynda de Vroed, beter bekend als Moestuin Miep. Op mijn gelijknamige blog, Facebook en ...
Lees verder »

Een nieuwe vleesvervanger

Sinds een aantal maanden wordt 'Jackfruit' verkocht in de supermarkt. In mei kon ik dit product grat...
Lees verder »

Vlees op de barbecue, what else?

Al weken is het zonnig in Nederland. Er zullen al vele barbecues zijn gehouden in Nederland. Superma...
Lees verder »

H'eerlijke aanraders / Recepten

Mosselen in sake

Op schaal gezien is Japan niet zo'n groot land. Hoe anders is de Japanse keuken. Deze is wereldberoe...
Lees verder »

Pulled jackfruit met coleslaw en BBQ-saus

Geen wijn maar theeadvies. Onderaan het recept vind je een advies voor de thee die je bij deze lekke...
Lees verder »

Geroosterde zoete aardappel met broccoli en tahin

Een (h)eerlijk recept, op zich niet zo vreemd bij Puur Tafelen ;). Het bijzondere bij dit recept is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram