Chocolade Daatjes met sinaasappel

17 augustus 2018 Redactie Puur Tafelen

Ingrediënten

• 4 eetlepels geschaafde amandelen
• 1 eetlepel pistachenoten
• 300 gram bitter chocolade (minimaal 70 % cacao gehalte)
• 1 sinaasappel, schoongeboend

Bereidingswijze:

  1. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en krokant, en laat afkoelen op een bord. Rooster de pistache nootjes ook, maar houd ze apart op een snijplank en hak ze fijn.
  2. Breek de chocolade boven een vuurvaste kom in kleine stukjes. Breng in een pan een bodem water aan de kook. Hang de kom boven het water en laat de chocolade langzaam smelten (au bain marie).
  3. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en spatel de amandelen erdoor. Bekleed de bodem en rand van de quichevorm of ovenschaal met aluminiumfolie. Schenk de chocolade erop en klop aan de onderkant van de schaal zodat het gelijkmatig uitvloeit.
  4. Snijd intussen met een scherp mes 3 of 4 plakken van de schil van de sinaasappel en snijd deze in kleine blokjes.
  5. Verdeel ongeveer twee eetlepels van de sinaasappelschil en pistachenootjes gelijkmatig over de warme chocolade. Zet de vorm onafgedekt 1 uur in de koelkast.
  6. Verwijder het aluminiumfolie en kijk of er nog restjes folie zijn achtergebleven.
  7. Snijd de chocolade in stukjes en serveer deze ‘Daatjes’ bij een kopje espresso.
Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram