Heerlijke hartige aspergetaart

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 2 eetlepels boter of vloeibaar bakproduct
  • 3 rode uien ( in halve ringen)
  • 500 gram asperges (groen en wit gemixt indien beschikbaar!)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 100 gram geraspte harde geitenkaas
  • 2 takjes tijm ( alleen de blaadjes)
  • versgemalen peper
  • zout

Voorbereiden:

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Als je dit recept met witte en groene asperges maakt schil je eerst de witte asperges
  • Snijd van alle asperges de onderste 2 cm af.

Koken:

  • Verwarm de boter en stoof de ui en tijm glazig. Bestrooi met zout en peper
  • Breng water aan de kook met een beetje zout erin. Kook de asperges ongeveer 10 minuten en giet ze af. Laat ze goed uitlekken op een keukenpapiertje
  • Leg de bladerdeegplakjes op een bakplaat of beleg een cakeblik. Druk de randen goed aan en vouw de buitenste rand een cm om.
  • Verdeel de ui over het deeg en leg de asperges er op.
  • Strooi hier peper over
  • Bestrijk de randen met het opgeklopte ei
  • Strooi de geraspte kaas over het geheel
  • Bak de taart in ongeveer 20 minuten gaar.

Serveren:

  • Laat de taart even een beetje afkoelen voor je hem serveert.

Tip: de gaarheid van asperges kun je controleren door in het dikste gedeelte van de stengel te prikken.

Bron: www.verseoogst.nl

Deel deze pagina:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

Lees meer van Puur Tafelen:

Soep met misvormde groenten in de supermarkt

Sinds kort liggen vier soepen gemaakt van misvormde tomaten, wortels en bieten in de schappen van de...
Lees verder »

Roergebakken tofu met kurkuma en rode paprika

Ontbijten kun je op vele manieren. Met yoghurt, volkoren boterhammen, met een stevige smoothie. Onde...
Lees verder »

Gevulde zoete aardappelen

Zoete aardappelen ook wel eens bataat genoemd is in tegenstelling dat de naam zegt geen aardappel ma...
Lees verder »