Gezond eten op de werkvloer

Published by Redactie Puur Tafelen on

Vette snacks, zoete tussendoortjes en té rijk belegde broodjes: in een groot deel van de bedrijfskantines vormt dit het doorsnee aanbod. Dat kan niet de bedoeling zijn! Tijd dus voor een gezonde bedrijfslunch.

Heeft gezond eten echt zoveel invloed? Verschillende organisaties (The Health Enhancement Research Organisation (HERO), de Brigham Young University en het Center for Health Research) hebben dit eens goed onderzocht. De resultaten zijn opzienbarend. Werknemers die overdag gezond eten hebben namelijk wel 25% meer kans op hogere werkprestaties. Werknemers die tenminste vier keer per week groente en fruit eten zijn 20% productiever. Daarnaast melden mensen met een regelmatig en gezond eetpatroon zich 27% minder vaak ziek.

Tips voor gezond eten tijdens het werk:

  • Neem naast brood ook eens een lekkere salade. Vooral nu de zomer er weer aankomt is een salade een frisse én gezonde maaltijd.
  • Drink in plaats koffie ook eens een glas water.
  • Een gezonde soep is heerlijk en zit vaak boordevol groente. Daarnaast kan je hier lekker veel mee afwisselen.
  • Een snoeppot is natuurlijk not done. Kies in plaats hiervan voor noten of popcorn.
  • Ook een fijn tussendoortje: Pure chocolade. Die zit namelijk vol met anti-oxidanten én heeft een oppeppend effect. Voor chocolade geldt: hoe puurder, hoe beter!
Print Friendly, PDF & Email

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *