Zomerse bessensalade

Heerlijk als zomers ontbijt of dessert. Het lekkerste fruit van het het zomerseizoen bij elkaar. Snel klaar en heelijk verfrissend. Dit recept komt uit de ‘Maaltijdsalades’ van Emily Ezekiel.

Dit heb je nodig voor twee personen:
  • Handje vol frambozen
  • Handje vol aardbeien, in partjes
  • Handje vol kersen, ontpit en gehalveerd
  • Geraspte schil en sap van een biologische citroen
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 200 gram (plantaardige) Griekse yoghurt 
  • 1 tl vanille-pasta
  • basilicumblaadjes voor de decoratie
Zo maak je het klaar:
  1. Schep al het fruit in een grote kom, voeg de geraspte citroenschil toe en knijp het citroensap eroverheen. Besprenkel met de ahornsiroop, schep goed door elkaar en marineer voor een paar minuten.
  2. Meng de dikke (plantaardige) Griekse yoghurt en vanillepasta in een kom.
  3. Schep de yoghurt in twee kommen, garneer met het fruit en besprenkel de resterende vruchtensappen eroverheen. Garneer met de basilicumblaadjes en genieten maar.

 

Meer lezen over maaltijdsalades? Klik op de afbeelding.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *