Appeltaart bij Janneke thuis

Published by Puur Tafelen on

Als je appeltaart zegt denk je al snel aan een bodem waar appels in stukjes/schijfjes ingaan. Vaak met rozijnen en krenten en wat kaneel(suiker). En bakken maar… Met een heerlijke ruikende keuken en appeltaart als resultaat. Maar zoals met veel bak- en kookdingen is er natuurlijk veel meer mogelijk met appels. Koken, bakken, stoven kan allemaal. Uiteraard is de smaak afhankelijk van het gekozen ras. Kies je voor de vaak gebruikte goudreinet (Schone van Boskoop) dan kies je voor een stevig en licht fris eindresultaat. Buiten de goudreinet kun je eigenlijk bijna ieder appelras wel gebruiken. Zelfs de Granny Smith, als je van zurig houdt.

Janneke Philippi heeft een boek vol appeltaart recepten samengesteld. Geweldig om te lezen dat je zoveel kan variëren met appeltaarten en andere heerlijke baksel waar de appel de hoofdrol in speelt. ‘Appeltaart bij Janneke thuis’ . begint met een aantal hele praktische tips voor het maken van een heerlijk baksel. Welke appels, hoe het deeg uit te rollen, soorten ovens….alle belangrijke zaken komen helder uitgelegd voorbij.

Tussen de bakrecepten door legt Janneke nog een aantal (bij)zaken uit zoals: het maken van karamel, soorten room en het gebruik van diverse specerijen. Het boek is verdeeld in een aantal hoofdstukken met natuurlijk allemaal appels als hoofdingrediënt; taarten, cakes, dessert, brood en klein gebak. Je kan het niet zo gek niet bedenken of je kan het in combinatie met appels gebruiken. Zo staan er recepten in met kaas, blauwschimmelkaas, balsamicoazijn, vanille, olijfolie, noten, andere vruchten en meer. ‘Appeltaart bij Janneke thuis’ is voor iedereen te gebruiken. Er staan ook een aantal recepten in die speciaal glutenvrij of vegan. Als je het boek doorbladert ruik en proef je bijna de baksel al als je naar de begeleidende foto’s kijkt. Deze foto’s zijn gemaakt door haar man, Serge Phillipe.

‘Appeltaart bij Janneke thuis’ kan niet ontbreken in jouw kookboekenkast, zeker niet als je, en wie niet zou ik bijna zeggen, van appeltaart houdt (maar dan net anders). Het boek is uitgegeven door Karakter Uitgevers.

Hier vind je alvast een (h)eerlijk voorproefje: Franse appeltaart

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl