Curry’s van Sophie Matthys

Puur Tafelen

Ben je net zo gek op curry’s als wij? Dan is dit kookboek een flinke aanrader. In dit boek staat 55 diverse curry recepten. Van de bekende ‘Chicken tikka masala’ tot ‘Kaeng kiowan kai’ (Groene curry van rund met Thaise aubergine). 

Als je eenmaal de smaak te pakken hebt van het maken en eten van curry’s wil je alleen maar meer ontdekken. En de mogelijkheden zijn legio. Vlees, vis, gevogelte en veel vega(n) mogelijkheden. Een curry of currypasta is eigenlijk een verzameling van een aantal (soms veel) verschillende specerijen bij- door elkaar. Dat kan nog wel eens afschrikken, want dat lijkt moeilijk. Terwijl dat het helemaal niet moeilijk is om heerlijke curry’s te maken.

Dat laat Sophie Matthys je zien met dit kookboek. Ze begint haar boek met een uitleg over wat een curry een curry maakt en beschrijft een flink aantal veel voorkomende specerijen en ingrediënten. Een aantal handige tips voor je aan de slag gaat mogen natuurlijk niet ontbreken. Met wat voor pan je het beste de curry’s kan maken, hoe je een te hete curry wat milder kan laten worden en als je een mespunt kurkuma toevoegt aan de witte rijst dat je dan een mooie en lekkere geelachtige rijst krijgt.

Alles hangt en staat met een (goede) basis. Matthys besteedt daar aandacht aan door te omschrijven hoe je een aantal soorten currypasta’s maakt of chapati’s. Chapati’s zijn ongerezen, platte broodjes, naan is de gerezen variant.

Het boek is onderverdeeld in hoofdstukken voor curry’s met kip, rund, lam, vis en zeevruchten en vooral de veggie curry’s hebben veel ruimte. Voor ieder wat wils. De recepten zijn goed beschreven. Stap voor stap en met een duidelijke ingrediëntenlijst. Met de smakelijke foto’s erbij krijg je al veel trek, alleen al als je door het boek heen bladert. Daarnaast geeft Sophie bij ieder recept nog een kleine (variatie)tip mee.

Wil je eens een heerlijk gerecht uit India, Thailand of Maleisië op tafel zetten….dan hoort dit boek vol met curry gerechten, zeker in jouw (kook)boekencollectie thuis.

Hier vind je alvast een lekker voorproefje; Kaju Masala (kip met cashewnoten)

Benieuwd naar meer (wereld)keukenboeken van Sophie Matthys?

Print Friendly, PDF & Email