Gezond zondigen en hartig genieten

Published by Puur Tafelen on

In 2019 werd Annelies van Mol gevraagd een boek te schrijven. Een aanbod dat ze met beide handen aannam. Het resultaat is ‘Gezond zondigen en hartig genieten’ geworden. Geheel gebaseerd op eigen bak- en kookervaringen. Het is een heel persoonlijk kook/informatieboek geworden.

Annelies opent met haar verhaal hoe het een en ander zo gekomen is. Over haar ziek zijn en de zoektocht naar een diagnose. Tijdens die zoektocht kwam ze erachter dat een plantaardig eetpatroon beter bij haar hielp dan dozen vol met pillen. Door experimenteren heeft Annelies een scala aan smakelijke recepten ontwikkeld. Voor verdieping over plantaardig eten is ruimte ingeruimd voor diëtiste Alessia Couvreur die gespecialiseerd is in veganisme.

Als je (meer) vegan gaat koken zijn extra smaakmakers aan te raden. Daar gaat het eerste hoofdstuk over. Verder is het boek ingedeeld met de onderdelen; kleine honger, grote honger en zoete honger. De auteur laat je de eventuele vooroordelen rondom veganistisch eten snel vergeten. Plantaardig (plant-based) eten is niet vies, raar of saai. Integendeel. Annelies legt ieder recept duidelijk uit, met zo af en toe wat echte Belgische woorden ertussendoor, wat niet zo vreemd is want ze is van Antwerpen 😉. Bij ieder recept staat voor hoeveel personen het is en hoe lang de bereidingstijd is. Ingrediënten en bereiding zijn overzichtelijk weergegeven. Samen met de heerlijk smakelijke foto’s een compleet boek. Met stuk voor stuk recepten waarbij voorbaat het water al in de mond loopt.

Annelies is op Facebook en Instagram beter bekend als Tartelies. En neem zeker eens een kijkje op haar website.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl