Taartbijbel

Published by Puur Tafelen on

Er lijkt geen einde te komen aan de kookbijbels, gelukkig ;). Ken je Hans Spitsbaard nog? Hij heeft de 5de editie van Heel Holland Bakt gewonnen met zijn heerlijke baksels. Hans heeft de volgende kook/bakbijbel voor zijn rekening genomen. En hoe kan het ook anders….deze heeft de titel Taartbijbel gekregen.

Zoals de subtitel al voorspelt gaat het van red velvet en tarte citron tot chocoladetaart met gezouten karamel. Zoals ieder kook/bakbijbel begint ook deze met een voorwoord van de auteur. Hierin geeft Spitsbaard weer hoe het zo gekomen is en nodigt hij je uit op lekker aan de gang te gaan. En om vooral jouw (bak)creaties te delen met de buitenwereld en met Hans. (#taartbijbel en @hans.bakt).

De eerste pagina’s zijn als vanouds ingeruimd voor het beschrijven van de veelgebruikte ingrediënten, materiaal en materieel. Handige tips over hoe en wat het werken met marsepein, chocolade e.d. Daarna ruim aandacht voor vele basisrecepten die later in de boek bij de diverse recepten weer terugkomen. Zoals het zelf maken van bladerdeeg, nougatine, chocoladekrullen, diverse soorten bodems en glaceren. Dan wordt het tijd voor het echte bakwerk. De ruim 160 taart recepten zijn overzichtelijk ingedeeld: klassiekers, Hollands, Frans, vruchten, hartig, feest en werelds. Er zit voor iedereen wel wat lekkers tussen. Je kan het zo ‘gek’ niet bedenken of er is wel een taart van te bakken zoals deze overheerlijke worteltjestaart. Of deze Scandinavische broodtaart met vis.

Bij het merendeel van de recepten staat een korte inleiding over het recept en waarom Hans het recept opgenomen heeft in deze taartbijbel. Om het allemaal compleet te maken is deze taartbijbel voorzien van heerlijke foto’s bij veel van de recepten. Foto’s die het je moeilijk maken om niet gelijk aan de slag te willen gaan. Kortom dit boek mag niet ontbreken bij de echte (taart)bakliefhebber. Of het nou jouw eerste baksel wordt of je al meer ervaring hebt…. iedereen kan prima uit de voeten met dit boek. En met 5 december en de kerst in de buurt…een heerlijk cadeau voor jezelf of iemand anders.

Uitgeverij Carrera Culinair

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl