Lente-ui pannenkoeken

Ingrediënten voor 10 pannenkoeken:

  • 300 gram bloem + nog iets extra’s om het werkblad mee te bestrooien
  • 185 ml plantaardige olie
  • 2 gesnipperde lente-uitjes + 1 exemplaar om te serveren

Voor de dressing:

  • 60 ml Chinese zwarte azijn
  • 60 ml sojasaus
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 gesnipperde rode pepertjes + extra om te serveren

Bereiding:

  • Zeef de bloem in een grote kom en voeg een mespuntje zout toe.
  • Maak een kuiltje in het midden en voeg 160 ml handwarm water toe.
  • Meng de bloem met je handen met het water tot een deeg.
  • Kneed het in 6 minuten tot een elastisch deeg.
  • Vet een kom in met de olie en doe het deeg hierin. Laat het deeg één uur rusten op kamertemperatuur.
  • Maak ondertussen de dressing. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en klop deze samen met de suiker tot een gladde substantie.
  • Haal het deeg uit de kom, kneed de lenteuitjes door het deeg en verdeel in het deeg in 10 gelijke stukken.
  • Rol ze één voor één uit op een licht bebloemde werkplek tot rondje van ø 15 cm.
  • Verhit de overgebleven olie in een pan.
  • Bak de pannenkoekjes gedurende twee minuten op elke kant tot goudbruin. Voeg meer olie toe als dat na verloop van tijd nodig is. Leg de pannenkoekjes op keukenpapier om de olie op te nemen. Serveer, als ze nog warm zijn, met de dressing + de extra lente-uitjes en pepertjes.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *