Lente-ui pannenkoeken

27 mei 2016 Redactie Puur Tafelen

Ingrediënten voor 10 pannenkoeken:

  • 300 gram bloem + nog iets extra’s om het werkblad mee te bestrooien
  • 185 ml plantaardige olie
  • 2 gesnipperde lente-uitjes + 1 exemplaar om te serveren

Voor de dressing:

  • 60 ml Chinese zwarte azijn
  • 60 ml sojasaus
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 gesnipperde rode pepertjes + extra om te serveren

Bereiding:

  • Zeef de bloem in een grote kom en voeg een mespuntje zout toe.
  • Maak een kuiltje in het midden en voeg 160 ml handwarm water toe.
  • Meng de bloem met je handen met het water tot een deeg.
  • Kneed het in 6 minuten tot een elastisch deeg.
  • Vet een kom in met de olie en doe het deeg hierin. Laat het deeg één uur rusten op kamertemperatuur.
  • Maak ondertussen de dressing. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en klop deze samen met de suiker tot een gladde substantie.
  • Haal het deeg uit de kom, kneed de lenteuitjes door het deeg en verdeel in het deeg in 10 gelijke stukken.
  • Rol ze één voor één uit op een licht bebloemde werkplek tot rondje van ø 15 cm.
  • Verhit de overgebleven olie in een pan.
  • Bak de pannenkoekjes gedurende twee minuten op elke kant tot goudbruin. Voeg meer olie toe als dat na verloop van tijd nodig is. Leg de pannenkoekjes op keukenpapier om de olie op te nemen. Serveer, als ze nog warm zijn, met de dressing + de extra lente-uitjes en pepertjes.
Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram