Quiche met groene groenten

Ingrediënten voor 1 quiche (2 personen):

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 3 eierdooiers
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel (verse) gehakte bladpeterselie
  • 5 lente-uitjes in dunne ringetjes
  • 30 gram roomboter
  • 70 gram gerapste gruyère, of een andere pittige, harde kaas naar keuze
  • Een halve courgette
  • 10 dunne, groene asperges
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden (hete lucht) of 180 graden (elektrisch/gas).
  • Leg bakpapier op de bakplaat en bekleed deze met bladerdeeg.
  • Pik met een vork gaatjes in de bodem
  • Bak de bodem 20 minuten blind in de oven. Haal de vulling eruit en bak nog 5 minuten door zodat de bodem goed droog wordt.
  • Maak ondertussen de vulling. Zet een waterkoker op.
  • Bak de lente-ui-ringetjes 2 minuten in wat boter
  • Sla tee eierdooiers los en mix deze met de crème fraîche, peterselie, munt, de helft van de kaas, de gebakken lente-ui en een flinke snuf peper en zout.
  • Snijd de halve courgette in heel dunne plakjes en halveer de asperges in de lengte.
  • Kook de courgetteplakjes en asperges tien seconden in het gekookte water met wat zout erbij.
  • Haal uit het water en spoel af onder de ijskoude kraan (blancheren)
  • Besmeer de bodem (als deze gaar is) met de helft van het eiermengsel, laat een centimeter vrij aan de zijkanten.
  • Leg hierop de asperges en courgetteplakjes.
  • Besprenkel met de rest van het eiermengsel en bestrooi met de overgebleven kaas.
  • Bak het geheel nog tien minuten in de oven.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *