Snelle Wilde soep

21 juni 2016 Redactie Puur Tafelen

Ingrediënten:

  • 1 bakje heel jong blad van zevenblad (150g)
  • 1 courgette
  • 1 EL roomboter
  • 1 TL Ras-el-hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
  • Keltisch zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:

  1. Smelt de roomboter met de Ras-el-hanout.
  2. Voeg de courgette in blokjes toe en smoor deze 5 minuten.
  3. Voeg goed gewassen zevenblad toe, roer goed en vul deze met water op tot alles bedekt is.
  4. Laat het geheel 5 minuten op laag vuur sudderen.
  5. Pureer het geheel en breng met zeezout en peper op smaak. Eventueel kun je naar wens room toevoegen. Versier met wat bloemen van zevenblad.

Variaties
– Voeg naar smaak en eigen kookvoorkeur ui, knoflook, bleekselderij en een bouillon (in plaats van Ras el hanout) toe.
– De soep is ook lekker met half zevenblad/half brandnetel of alleen brandnetel. Eet smakelijk en ga wild!

Meer inspiratie en tips voor koken met wilde kruiden vind je in het boekje de ‘Wilde Kruidenkeuken‘.

Foto’s: Tanja Hilgers

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »

Hoe dan?!

Foto: Carel Bruring Afgelopen zaterdag was Maroeska Metz, bekend van o.a. Heel Holland Bakt, op bez...
Lees verder »
bitterbal

Stamppot bitterballen

Wintertijd is stamppottijd. Althans bij ons thuis. Zuurkoolstamppot, stamppot boerenkool, stamppot r...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram