Sushi: het kan ook gewoon vegetarisch!

Sushi is niet altijd met vis en kan dus best vegetarisch. Hoewel sushi een typisch Japans recept is, kun je de benodigdheden voor dit recept vaak ook bij de Chinese toko kopen. Ook grotere supermarkten en biologische winkels hebben de benodigdheden vaak in het assortiment. De norivellen zijn ook gewoon bij de supermarkt te koop.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g japanse rijst
  • 350 ml water
  • 1 tl zout
  • 2 tl suiker
  • 50 ml rijstazijn
  • 4 norivellen (o.a. te koop bij Albert Heijn)
  • Wasabi (zeer scherpe specerij uit de Japanse keuken)
  • ingelegde gember
  • sojasaus

Voor de vulling:

  • 6 groene asperges
  • 3 eieren
  • sojasaus
  • olijfolie
  • 1 avocado
  • 10 cherrytomaten
  • 1 el mayonaise
  • Limoen

Extra nodig

  • ijswater
  • bamboematje

Bereiding:

  1. Spoel de rijst goed af. Breng de rijst met het water aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken.
  2. Meng in een kom zout, suiker en rijstazijn. Schenk dit mengsel over de gare rijst en roer het er met een vork goed doorheen.
  3. Kook de asperges circa 3 minuten en laat in een kom met ijswater afkoelen.
  4. Roer de eieren los en voeg een scheutje sojasaus toe. Verhit olie in een pan en bak de omelet circa 4 minuten tot de bovenkant gestold is.
  5. Leg de asperges op de omelet en rol de omelet op.
  6. Halveer de avocado. Verwijder de schil en de pit en snijd de avocado in repen.
  7. Halveer de tomaatjes. Rasp en pers de limoen uit boven de mayonaise en roer goed door.
  8. Leg een norivel op het bamboematje. Maak je vingers nat en leg een laagje rijst van circa een centimeter tot de helft van het norivel. Leg de vulling op de rijst en breng op smaak met de limoenmayonaise.
  9. Rol de sushirol met behulp van het bamboematje op (bekijk de instructievideo in de sidebalk aan de rechterkant van deze pagina).

Je kunt eindeloos variëren met vegetarische sushi. Gebruik als vulling bijvoorbeeld eens paprika’s, wortel, dungesneden radijsjes, komkommer of gebakken tofu.

Bron: www.24kitchen.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *