Champignons 'bourguignon'-stijl

Champignons ‘bourguignon’-stijl

Deze ‘klassieker’ wordt vaak gebruikt in combinatie met vlees. Heel simpel dus….voor de vegetarische versie laat je het vlees weg :). Eet dit in combinatie met rijs, aardappel(gerechten) of pasta en je hebt een heerlijk mooi diner.

Voor twee personen heb je nodig:

  • 375 gram kastanjechampignons
  • 50 ml olijfolie
  • takje tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram witte uienringen
  • 150 ml rode wijn
  • 2,5 gram (gerookte) paprikapoeder
  • 50 ml room
  • 1 gepelde tomaat
  • 50 gram bleekselderij
  • zout en peper

Zo maak je het klaar:

  1. Doe de olijfolie in een gietijzeren pan, bak de tijm even aan en haal het takje er weer uit.
  2. Snijd de knoflook fijn en bak kort zonder dat hij kleur krijgt
  3. Voeg de paprikapoeder toe en bak de uienringen een paar minuten
  4. Voeg de hele kastanjechampignons toe bak deze stevig door. Blus het af met de rode wijn en voeg de room en de gepelde tomaat toe
  5. Kook het geheel door tot de saus wat steviger wordt door het verdampen van het vocht
  6. Snijd de bleekselderij fijn en voeg vlak voor het serveren toe (of laat het de laatste 5 minuten even mee sudderen). Breng het op smaak met peper en zout

Dit recept is afkomstig uit het magazine ‘Week zonder vlees” editie 2019 en is van topchef Peter Lute

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *