Dikke pannenkoek met pittige paksoi

Gepubliceerd door Redactie Puur Tafelen op

Knapperig witte stengels en sappig donkergroene bladeren. Paksoi komt oorspronkelijk uit China, maar is tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar in de groentezaak en supermarkt. Bovendien kun je dit gewas ook prima zelf kweken in de moestuin. De groente is in zowel warm als koude gerechten te gebruiken. Bijvoorbeeld in een hartige pannenkoek! 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 rode ui
  • 350 gram paksoi
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 75 gram bloem
  • 4 eieren
  • 1 deciliter melk
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Halveer de rode ui en snijd de helften in smalle halve ringen.
  2. Snijd de paksoystelen in 3 mm dikke stukjes, snijd het blad in 1 cm brede repen.
  3. Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in repen.
  4. Verhit in een diepe koekenpan met vlakke bodem de olie. Roerbak hierin de uiringen 2 minuten, schep de paksoystelen en peper erbij en roerbak 2 minuten. Voeg het paksoigroen toe en laat het slinken.
  5. Knijp (naar smaak) 1 of 2 knoflooktenen boven de pan uit, voeg de oregano en zout en peper naar smaak toe en schep het om.
  6. Zeef de bloem in een kom, breek de eieren erbij, voeg de melk toe en roer het tot een klontervrij beslag.
  7. Schenk dit over de groenten in de pan, dek de pan af en laat het beslag op halfhoog tot laag vuur zachtjes stollen, tot het bovenop droog is.
  8. Keer de koek voorzichtig met behulp van het deksel en bak de andere kant nog 5 minuten, zodat de koek mooi bruin wordt aan de onderkant en door en door gaar.

Bron: www.verseoogst.nl

Categorieën: H'eerlijke smaken

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *