Heerlijk verrassend hoofdgerecht: farfalle met savooiekool

Published by Redactie Puur Tafelen on

Wist je dat savooiekool zowel geel als groen kan zijn? De groene variant is de meest voorkomende soort. Gele savooiekool is vaak groter dan groene savooiekool, qua smaak verschillen beide varianten echter niet of nauwelijks. In de supermarkt is savooiekool vaak niet als hele krop maar voorgesneden verkrijgbaar. Grote kans dat je bij de groenteboer, biologische winkel of markt hele kroppen aantreft.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 savooiekool
  • 150 gram pancetta, of ontbijtspek, in plakjes
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 500 gram Farfalle (pasta)
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 theelepels verse tijm
  • peper
  • 200 gram mozzarella
  • 75 gram pijnboompitjes

Bereiding:

  1. Snijd de pancetta of ontbijtspek klein en bak het in een klein beetje olijfolie knapperig.
  2. Doe de geperste knoflook erbij en de blaadjes tijm. Kook ondertussen de farfalle beetgaar in water met eventueel wat zout.
  3. Snijd de savooikool in dunne reepjes en doe ze bij het ontbijtspek-tijm-mengsel.
  4. Smoor dit ongeveer 10 minuten tot de kool zacht wordt maar nog wel structuur heeft.
  5. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  6. Schep de farfalle door de savooikool-spek en warm goed door.
  7. Snijd of scheur de Mozzarella in stukjes en warm dit nog even door in de pasta.
  8. Verdeel de pasta over de borden en strooi tot slot de pijnboompitjes erover en bestrooi met flinters Parmezaanse kaas.

Bron: www.mooiemoestuin.nl

Print Friendly, PDF & Email

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *