Ingrediënten voor 4 personen:
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg
 - 2 eetlepels boter of vloeibaar bakproduct
 - 3 rode uien ( in halve ringen)
 - 500 gram asperges (groen en wit gemixt indien beschikbaar!)
 - 1 ei (losgeklopt)
 - 100 gram geraspte harde geitenkaas
 - 2 takjes tijm ( alleen de blaadjes)
 - versgemalen peper
 - zout
 
Voorbereiden:
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
 - Verwarm de oven voor op 200 graden
 - Als je dit recept met witte en groene asperges maakt schil je eerst de witte asperges
 - Snijd van alle asperges de onderste 2 cm af.
 
Koken:
- Verwarm de boter en stoof de ui en tijm glazig. Bestrooi met zout en peper
 - Breng water aan de kook met een beetje zout erin. Kook de asperges ongeveer 10 minuten en giet ze af. Laat ze goed uitlekken op een keukenpapiertje
 - Leg de bladerdeegplakjes op een bakplaat of beleg een cakeblik. Druk de randen goed aan en vouw de buitenste rand een cm om.
 - Verdeel de ui over het deeg en leg de asperges er op.
 - Strooi hier peper over
 - Bestrijk de randen met het opgeklopte ei
 - Strooi de geraspte kaas over het geheel
 - Bak de taart in ongeveer 20 minuten gaar.
 
Serveren:
- Laat de taart even een beetje afkoelen voor je hem serveert.
 
Tip: de gaarheid van asperges kun je controleren door in het dikste gedeelte van de stengel te prikken.
Bron: www.verseoogst.nl

                    