Japanse mayonaise

Mayonaise op z’n Japans. 

Dit heb je nodig voor 200 ml:

  • 1 eidooier
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 180 ml sojaolie
  • ½ tl zout
  • ½ tl MSG-poeder
  • 1 tl suiker
  • 1 el witte rijstazijn
  • sap van een ½ citroen
  • afsluitbare pot

Zo maak je het klaar:

  1. Meng in de blender of keukenmachine de eidooier en de mosterd. Voeg in een dunne straal een kwart van de sojaolie toe.
  2. Voeg dan het zout, MSG-poeder en de suiker toe. Voeg opnieuw een kwart van de sojaolie in een dunne straal toe.
  3. Voeg azijn, citroensap en de rest van de sojaolie toe. Proef of de mayonaise voldoende op smaak is en voeg eventueel nog wat zout, suiker of citroensap toe. Bewaar de mayonaise tot gebruik in een afsluitbare pot in de koeling.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *