Kaneelcake met karamelsaus

Cakejes voor jong en oud. Als je bij dit recept de kaneel weg laat krijg je een soort van vanillecakeje, ook erg lekker ;). Je kan ervoor kiezen om 10 kleine cupcakevormen te gebruiken of één grote (cake)vorm. Dit recept komt uit ‘Gezond zondigen en hartig genieten’ van Tartelies.

Dit heb je nodig:

  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram (glutenvrij) bakmeel
  • 4 el kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 gram zonnebloemolie of kokosolie
  • 6 el appelmoes
  • 100 gram plantaardige melk
  • 1 tl bicarbonaat

Zo maak je het klaar:

  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  2. Meng tot een smeuïg geheel, tot er geen klonters meel meer in zitten.
  3. Doe het mengsel in een grote cakevorm of in 10 kleine cupcakevormpjes.
  4. Zet 30 minuten (voor de cupcakes) of 45 minuten (voor de grote cake) in een voorverwarmde oven op 180 °C.
  5. Check of het gebak gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als er geen deeg aan blijft hangen zijn ze gaar.
  6. Je kunt de cake(s) afwerken met vegan karamelsaus en amandelschilfers. Om het geheel op te sieren kun je er nog eetbare bloemen op leggen, vioolblaadjes bijvoorbeeld.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *