Kippenspiesjes met tzatziki

28 oktober 2018 Puur Tafelen

Minder tot geen koolhydraten eten krijg je nogal eens te horen als je af wilt vallen. Klopt natuurlijk wel maar er zijn ook mensen die door medische omstandigheden geen of heel weinig koolhydraten mogen of kunnen eten. In ‘De koolhydraadarme keuken‘ geschreven door Sophie Matthys (uitgeverij Manteau) staan veel makkelijk te maken en heerlijke recepten zonder koolhydraten.

Zoals bijvoorbeeld kippenspiesjes met tzatziki.

Daar heb je voor vier personen voor nodig:

  • 800 gram kipfilet in blokjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Saté prikkers

Voor de marinade:

  • 1 dl olijfolie
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels fijngehakte rozemarijn
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • 2 teentjes knoflook
  • Zeste* en sap van een 1/2 citroen
  • peper en zout

Voor de tzatziki:

  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 1/4 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram verse muntblaadjes
  • peper en zout

Zo maak je het klaar:

  1. Maak eerst de marinade en doe de mosterd, rozemarijn, knoflook, venkelzaad, citroenzeste* en het citroensap in een blender met peper en zout. Blend en giet intussen de olijfolie er beetje bij beetje bij
  2. Marineer de blokjes kipfilet minstens twee uur in deze marinade
  3. Maak intussen de tzatziki: schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijsten en rasp hem in een vergiet. Bestrooi de geraspte komkommer met een beetje zout en laat het goed uitlekken.
  4. Pers de knoflook en hak de munt fijn
  5. Giet de Griekse yoghurt in een kom en roer alle ingrediënten erdoor
  6. Doe 4 blokjes kip per saté prikker. Verhit in een (grill)pan de olijfolie en bak de kipspiesjes langs alle kanten op een middelhoog vuur in ongeveer 8 minuten gaar

Serveer het met de tzatziki en τρώνε νόστιμα (eet smakelijk)

*Citroenzeste is de geraspte gele schil van citroen

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram