KleinePorties: voor iedereen met een kleine trek!

Gepubliceerd door Puur Tafelen op

Puur Tafelen is geen voorstanders van voedselverspilling. Daarom (onder)steunen wij ‘Kleine Porties’ van harte.

Zoveel mensen die helemaal geen vol bord met eten willen! Meer dan drie miljoen mensen van boven de 65, meer dan een miljoen kinderen tussen 7 en 14 jaar, mensen met een maagverkleining, of andere medische achtergrond. Al snel meer dan 5 miljoen mensen, waarvan een groot deel niet veel (meer) kan eten. Restaurants waar je dergelijke kleine porties kunt bestellen vind je binnenkort op één website: www.kleineporties.nl.

Het begon met een medische ingreep voor Sandra. Daarna kon ze alleen nog maar kleine beetjes eten tegelijk op. Samen met haar partner Léon uit eten gaan was al snel niet meer leuk: waar vind je een restaurant die kleine porties of halve porties op de kaart heeft staan? Want een voorgerechtje bestellen als hoofdgerecht kan natuurlijk, maar als de carpaccio verveelt… wat dan? Een kindermenu of senioren menu (Sandra is nog lang geen 65…), als dat mag… Of het restant in een doggy-bag mee naar huis of terug naar de keuken (en dan in de kliko van het restaurant…). Als je het vraagt kan er veel, maar niet iedereen durft of wil dat. Het is ook vervelend telkens uit te moeten leggen waarom je een halve portie wil. Trouwens: daar hoef je toch eigenlijk helemaal geen reden voor te hebben?

Léon: “We vonden allebei dat er een plek moest komen waar je restaurants kunt vinden waar je je als ‘kleine eter’ welkom voelt. Waar je niet een halve maaltijd in een doggy bag mee naar huis hoeft te nemen of terug te sturen naar de keuken. Gewoon lekker je bordje leeg eten, en misschien nog wel ruimte voor een voor- en nagerecht! Een website dus, ondersteund met social media en een nieuwsbrief: KleinePorties!”.

De website is inmiddels in aanbouw en naar verwachting in september gereed. Inmiddels melden zich ook steeds meer restaurants die rekening houden met ‘kleine eters’. Als ze partner worden van KleinePorties. Ze kunnen zich dan op de website presenteren. Dat is super, want daar zijn we naar op zoek! Zo kunnen we er voor zorgen dat enthousiaste eters van kleinere gerechten en restaurants die dat aanbieden elkaar kunnen vinden.

Al direct bij de start van KleinePorties is duidelijk dat de website gaat voorzien in een grote behoefte. De facebookpagina heeft binnen drie weken meer dan 3.000 likes en elke dag komen er nieuwe facebookfans bij! Met de fans wordt intensief gecommuniceerd, om de website die goed te laten aansluiten bij de wensen van de ‘kleine eters’.

Sandra: “Als het aan ons ligt komen er nog veel meer fans en volgers. Hoe meer hoe beter, want daarmee kunnen we restaurants laten zien dat het zinvol is om zich bij ons aan te sluiten! We roepen daarom iedereen op om ons op facebook op te zoeken en onze pagina te liken!”.

www.facebook.com/kleineporties
www.kleineporties.nl

Print Friendly, PDF & Email

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *