Bezoek aan Hoeve Ravenstein

27 augustus 2018 Puur Tafelen

Tussen Hilversum, Soest en Baarn ligt het Landgoed Groeneveld. Op dit prachtige landgoed staat Hoeve Ravenstein. Op de grond van Hoeve Ravenstein zijn buiten de prachtige monumentale hoeve ook een moestuin, pluktuin en boerderijwinkel aanwezig.

In de boerderijwinkel zijn heel veel biologische, glutenvrije en streekgebonden producten te koop. Ook liggen de vriezers vol met biologisch rundvlees van de eigen runderen. Aangevuld met biologisch kippen- en varkensvlees.

Voor de pluktuin krijg je een schaar mee vanuit de boerderijwinkel en kun je op het gemak tussen de bloemetjes en de bijtjes rondkijken en je eigen boeketje bij elkaar knippen. Op hetzelfde terrein is ook de grote moestuin te vinden. Alle producten die hier groeien worden in de winkel verkocht. Verser kun je het niet krijgen.

Heb je zin in een bakje thee, koffie of limonade…. dan kun je prima terecht op het boerderijterras en in de winterperiode in het boerderijlokaal. Er is ook een kleine lunchkaart met biologisch gebak en koek, tosti’s en belegde broodjes.

Een bezoek aan Hoeve Ravenstein is goed te combineren met een wandeling of fietstocht in de buurt. Maar ook als educatieve excursie is het een prima locatie en niet alleen voor (school)kinderen.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Hoeve Ravenstein.

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram