Pasta met asperges en chiliboter

Lekker, snel en vega. Asperges maar dan net even anders. Dit recept komt uit “Duurzaam lekker eten” van Martin Kintrup.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 400 gram groene asperges
  • 2 rode pepers
  • 1 biologische citroen
  • 40 gram zachte boter
  • olie
  • 1 tl honing
  • zout en peper
  • 400 gram pasta, bijvoorbeeld tagliatelle

Zo maak je het klaar:

  1. Schil het onderste gedeelte van de asperges en snijd ze in stukken. Doe ze in een stoommandje en stoom ze boven een pan kokend water in 3 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel koud af en laat uitlekken.
  2. Snijd de rode pepers met zaadjes fijn. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
  3. Mix de zachte boter met 1 eetlepel olie, de rode peper, citroenschil en het -sap en 1 theelepel honing tot een fijne saus.
  4. Breng op smaak met zout en peper. Doe de gekookte pasta met de asperges en de botersaus in een pan, zet op het vuur schep alles om tot het heet is.
  5. Breng op smaak met zout en peper, verdeel over 2 borden en eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *