Saffraanperen

Een luxe bijgerecht of superlekker bij/als een dessert. Dit recept komt uit de ‘Stoofbijbel’ van Julius Jaspers. 

Dit heb je nodig:

  • 6 peren (Doyenné du Comice), geschild
  • 1 liter appelsap
  • 100 gram suiker
  • 12 draadjes saffraan
  • 6 kardemompeulen, gekneusd
  • 60 gram geschaafde amandelen, getoast
  • 200 gram crème fraîche

Zo maak je het klaar:

  1. Snijd de peren in de lengte doormidden en verwijder met een scherp mesje het halve klokhuis.
  2. Breng de appelsap, suiker, saffraan en kardemom tegen de kook aan.
  3. Leg de peren in het warme vocht, zorg dat ze helemaal onderstaan en stoof ze in een halfuur gaar.
  4. Haal de peren uit het kookvocht, verwijder de kardemom en kook het vocht in tot een siroop.
  5. Overgiet de peren met de siroop, bestrooi met de amandelen en serveer direct met de crème fraîche.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *