Spaanse tosti

Tosti met ham en kaas ken je wel. Tegenwoordig is er bijna geen combinatie onmogelijk om in een tosti te verwerken. Zo ook deze Spaanse tosti met typisch Spaanse ingrediënten. Dit tosti recept komt uit het januari nummer van Delicious Magazine.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 8 stevige grote desemboterhammen
  • ongeveer 2 el olijfolie
  • Grote teen knoflook
  • 1 superrijpe vleestomaat
  • 200 gram manchego, in plakjes
  • 1 gedroogde chorizoworst, in hele dunne plakjes
  • 4 lente-uien
  • Bakje aioli (kant-en-klaar)
  • 2 el membrillo of kweepeerjam*
  • 1 el citroensap

Zo maak je het klaar:

  1. Verhit de ovengrill.
  2. Bestrijk de zuurdesemboterhammen met wat olijfolie en gril ze knapperig en licht goudbruin onder de gril (niet te bruin, je toast ze straks nog een keer).
  3. Wrijf de warme boterhammen in met knoflook. Halveer de tomaat. Wrijf de boterhammen daarmee in.
  4. Beleg 4 boterhammen met de manchegoplakjes en de chorizoplakjes.
  5. Snijd de lente-ui in grove stukken en verdeel over de chorizo.
  6. Bak de tosti’s volgens de gebruiksaanwijzing van het tostiapparaat of leg in een grillpan met wat zwaars erop. Gril goudbruin en tot de kaas gesmolten is. Snijd de tosti’s schuin door. Roer de aioli los met de membrillo en geef erbij.

*Membrillo of kweepeerjam koop je bij (Spaanse0 delicatessenzaken of kaaswinkels. Je kunt eventueel ook wat geprakte rijpe peer door de aioli roeren.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *