Wat zeg je? Ouwel?

Als ik ouwel zeg is de kans groot dat je denkt….ouwel? Wat is dat? Als ik zeg “eetbaar papier” is de kans groot dat je denkt aan die gekleurde velletjes (snoep)papier in een pakje. Dus stiekem weet je wel wat ouwel is…. Ouwel is eet(baar) papier. Het is een heel dun baksel van rijstmeel of aardappelzetmeel. En het mooie van ouwel is dat het suikervrij, glutenvrij, vegan en hittebestendig is.

PRIMUS.DIRECT is gespecialiseerd in ouwels. Zij verkopen vellen van ouwel, eetbare cupcake vormpjes, eetbare bloemen, eetbare bakjes en labels. Het mooie is dat je bij PRIMUS.DIRECT ook jouw labels gepersonaliseerd kunt bestellen. Wat is er nou leuker dan op een verjaardag of ander feest jouw lekkere en mooie baksel(s) showen met een eigen etiket gemaakt van ouwel. Op de website van www.primus.direct kun je het uitgebreide assortiment vinden.

Als je kiest voor gepersonaliseerde ouwels heb je een paar mogelijkheden. Je kunt een logo of afbeelding gebruiken, interessant voor bedrijven als promotie. Maar er is ook een mogelijkheid om een eigen tekst te gebruiken met bijvoorbeeld de naam en een boodschap, erg leuk bij een verjaardag.

Wij hebben gekozen voor hoe kan het ook anders, het logo van Puur Tafelen. Het uploaden van een logo, afbeelding of tekst gaat heel simpel. Bij de ouwels heb je de keuze om enkellaagse ouwels en/of dubbellaagse ouwels te bestellen. Het verschil is dat de enkellaagse ouwels geschikt zijn voor brood, koek en andere deegwaren. De dubbellaagse ouwels zijn beter geschikt voor producten die wat vetter of natter zijn. Er zijn twee opties om de ouwels te gebruiken, voor en na het bakken. Bij het bananenbrood hebben we het beide gedaan. Voor het bakken onder in de vorm en bovenop. Na het bakken erop ‘geplakt’. Achteraf erop ‘plakken’ is erg handig als je bijvoorbeeld een cake in plakken gesneden hebt. Dan kun je mooi iedere plak voorzien van jouw boodschap.

Bij een ‘droog’ deeg zoals bij het bananenbrood hebben wij de enkellaagse ouwels gebruikt.

 

 

 

 

 

Het recept van het bananenbrood is hier te vinden.

Bij het ‘nattere’ deeg van de perencake hebben wij de dubbellaagse ouwel gebruikt. En na het bakken nog op de kopse kant een enkellaagse ouwel ‘geplakt’.

 

 

 

 

 

Recept van de perencake kun je hier vinden.

Als je jouw persoonlijke Primus ouwel bestelt, zijn ze snel in huis zodat je er mee aan de slag kan. Ze worden in een stevige doos verstuurd zodat er onderweg weinig fout kan gaan met jouw ouwels.

PRIMUS.DIRECT is ook te vinden op Facebook en Instagram.

Print Friendly, PDF & Email

Comments 2

  1. Hey!
    Hoe doe je dit precies als je de ouwel mee bakt? Bij mij krult het steeds naar boven. Bij mijn koekjes komt het ook helemaa’ los van het deeg..

    1. Post
      Author

      Beste Laura,
      Dat ‘probleem’ hebben wij ook gehad. Het is een kwestie van goed vochtig (eventueel met ei) maken en iets steviger in het deeg drukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *