Inhoud:

De laatste jaren zijn er steeds meer en meer kookboeken verschenen met (alleen) groente (en fruit) in de hoofdrol. Gelukkig zeggen wij bij Puur Tafelen. Zeker met de kennis van nu wordt het, vooral veel, eten van vlees en vis steeds minder. Meer en meer mensen ontdekken de rijke smaken van plantaardige ingrediënten. Alice Hart, auteur van bestsellers als Vegalicious en Het grote groenteboek, heeft met haar nieuwe boek ‘Het grandioze groenteboek’ een heerlijk nieuw receptenboek samengesteld met 90 recepten.

Wees avontuurlijk in de keuken! Je mag ook nieuwsgierig zijn, je mag experimenteren met onbekende ingrediënten en er verliefd op worden.

Voor de ontdekkende of voor de doorgewinterde vegetariër (zeker ook voor veganisten), er zijn zoveel mogelijkheden dat er voor iedereen recepten te vinden zijn. Veelal klassiekers maar dan toch net even anders. En natuurlijk, je kan er altijd je eigen swing aangeven. Durf te experimenteren en verras jezelf en anderen. Heerlijke foto’s en duidelijk en overzichtelijk uitgelegde recepten maken dat je gelijk zin krijg om aan de slag te gaan.

Hart begint met een persoonlijke inleiding om je daarna mee te nemen naar recepten voor lunch en brunch. Van tropische overnight oats tot boekweitcrêpes met bietjes. Met hoofdstukken als kleine gerechten, avondmaaltijd, bijgerechten en meer, kun je helemaal losgaan met jouw ontdekkingstocht in de vegetarische keuken van Alice Hart.

Een absolute aanrader, niet om in de boekenkast te zetten maar op het aanrecht of in ieder geval in de buurt waar je kookt. Zoals gezegd gaat het om vegetarische recepten. Dus ja, er wordt in een aantal recepten zuivelproducten gebruikt. Koop hiervoor kwalitatief goede producten van een zo diervriendelijke afkomst is de tip. Maar zoals Alice al meldt in haar inleiding zijn veel van de recepten al veganistisch en de overige recepten simpel vegan aan te passen. Waarbij je het dierlijk element niet eens zal missen ;).

We mogen alvast een recept met je delen: Limabonen Griekse stijl

Nieuwsgierig geworden? Klik op de afbeelding om het (h)eerlijk boek te bestellen.