Zalm in kruidenkorst

Een supermakkelijk en snel gerecht om op tafel te toveren deze zalm met een kruidenkorstje. Het recept komt uit de Ovenbijbel van Chickslovefood.

Voor twee personen heb je nodig:

  • 2 tenen knoflook
  • 1 bio citroen
  • flinke hand verse bio dille (of een eetlepel gedroogde)
  • 50 gram (kruiden)paneermeel
  • 2 el olie
  • 500 gram zalmfilet, zonder huid
  • zout en peper

Zo maak je het klaar:

  1. Pel de knoflook en pers uit boven een kommetje.
  2. Rasp de schil van de citroen (alleen het gele, het witte is bitter) en snijd de citroen in plakjes.
  3. Hak de dille fijn en voeg dit met het paneermeel, de citroenrasp en de olie toe aan de knoflook. Breng het op smaak met zout en peper.
  4. Leg de zalmfilet in een ovenschaal en bedek de bovenkant van de zalm met het mengsel, druk het (bv met de bolle kant van een lepel) goed aan.
  5. Leg de plakjes citroen in de ovenschaal erbij en zet de zalm op 180°C ongeveer 15 minuten in de oven tot de zalm gaar is. Deze mag nog wel wat roze zijn.

Lekker met zilvervliesrijst :).

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *