Zelf doen: Tuinkers

16 oktober 2018 Puur Tafelen

Wie heeft het niet gedaan? (vroeger) op school en/of thuis zelf tuinkers gezaaid. Ondanks dat het een lenteachtige herfstvakantie is, is dit erg leuk om te doen met de (klein)kinderen.

Hieronder laten wij je zien hoe je dit heel simpel thuis op de vensterbank kunt doen. Een superlekker recept met o.a. tuinkers vind je <hier>

Beginnen:

  1. Je pakt een leeg bakje  zoals in dit voorbeeld een lege schepijsbak en natuurlijk een zakje biologische tuinkerszaadjes
  2. In het bakje doe je wat verse tuingrond of potgrond, een laagje van ongeveer 1 centimeter en druk het licht aan
  3. Strooi de zaadjes over de grond heen
  4. Doe er nog een heel dun laagje aarde/grond overheen
  5. En druk het licht aan
  6. Lekker water eroverheen sproeien tot het goed vochtig is
  7. Hetzelfde kun je doen met bijvoorbeeld het deksel maar dan met keukenpapier
  8. Zaadjes erin strooien en goed vochtig maken

Belangrijk de eerste dagen is dat het altijd vochtig moet zijn. Als het erg warm in de vensterbank is dan is het aan te raden om het zeker twee keer per dag te bevochtigen. En de versie met keukenpapier misschien wel 3 of 4 keer per dag.

Binnen 48 uur zie je resultaat. En binnen een weekje kun je meestal al de eerste verse tuinkers oogsten.

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »

Hoe dan?!

Foto: Carel Bruring Afgelopen zaterdag was Maroeska Metz, bekend van o.a. Heel Holland Bakt, op bez...
Lees verder »
bitterbal

Stamppot bitterballen

Wintertijd is stamppottijd. Althans bij ons thuis. Zuurkoolstamppot, stamppot boerenkool, stamppot r...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram