Zoete-aardappelballetjes

Een borrelhapje met Thaise roots en vega. Dit recept komt uit de Bijbel van de Thaise keuken van Noi Pia-Ud. Een heerlijk boek om door te neuzen en los te gaan met fantastische (Oosterse) smaken.

Dit heb je nodig:

  • 500 gram zoete aardappelen, geschild, in grove stukken
  • 250 tapiocabloem
  • 30 gram patent bloem
  • ½ tl baking soda
  • 130 gram suiker
  • snufje zout
  • 50 ml kokosmelk
  • olie, om in te frituren
Verder nog:
  • pureestamper
  • schuimspaan
  • keukenpapier

Zo bak je ze bruin:

  1. Breng water aan de kook en kook de zoete aardappelen 15 minuten. Prik met een vork in de aardappelen om te zien of ze goed gaar zijn. Stamp de aardappels met de pureestamper tot een puree.
  2. Kneed de tapiocabloem, patentbloem, baking soda, suiker en het zout door de puree. Voeg de kokosmelk toe en kneed tot een glad deeg.
  3. Maak balletjes van het deeg ter grootte van een knikker.
  4. Verhit de olie in een wok en frituur de deegballetjes in 5-10 minuten goudbruin. Haal ze uit de olie en laat ze goed uitlekken op een stuk keukenpapier.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *