Behoud vitamines en mineralen tijdens het koken

Dat gezonde voeding van belang is om ons lichaam in goede conditie te houden weten we allemaal. Maar hoe zit het met onze kennis over koken en vitamines? Het komt vaak voor dat we groenten te lang koken en in teveel water waardoor veel vitamines en mineralen verloren gaan. Een stoomoven is de oplossing voor dit probleem.

De oorsprong van koken met stoom ligt in de Aziatische keuken. Waarschijnlijk werd het stomen van eten al gedaan voordat het vuur werd uitgevonden.

Gemak
De wat minder ervaren koks onder ons vragen zich waarschijnlijk wel eens af hoe lang wortels moeten koken of hoe lang het duurt voor broccoli eetbaar is. Iedere groente heeft een andere kooktijd, wat het iedere keer weer lastig maakt om te bepalen of de groente goed is of niet. Kook de groente tot het beetgaar is. Beetgaar? Beetgaar houdt in dat het eten wel gaar is maar nog een beetje stevig is. Maar wat voor de ene beetgaar is, is voor de ander nog lang niet beetgaar. Met een stoomoven wordt eten altijd op de juiste wijze en juiste bereidingstijd klaargemaakt.

Gezond
Naast gebruiksgemak heeft de stoomoven nog veel meer voordelen. Boter en vet zijn bij het bereiden van je maaltijd niet meer nodig. Hierdoor kan er ook niks overkoken of aanbranden. De vitamines en mineralen blijven beter bewaard. Doordat je niet in water kookt, blijven belangrijke vitamines en mineralen behouden. Bij het koken in water, lossen deze vitamines en mineralen namelijk op.

Het gezonder eten met een stoomoven is een reden om te kiezen voor een stoomoven, maar belangrijker nog is de intense smaak van het eten. Met een stoomoven wordt het avondeten iedere dag weer h’eerlijk! Tieleman Keukens heeft een breed aanbod stoomovens. Ga er eens langs om de mogelijkheden te bekijken.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *