Honger naar informatie zet Rineke Dijkinga aan het schrijven

24 mei 2016 Redactie Puur Tafelen

Orthomoleculair geneeskundige Rineke Dijkinga schreef de afgelopen vijf jaar vier boeken met honderden gemakkelijke recepten en aanvullende info. Op Puurtafelen.nl zijn verschillende van deze recepten te vinden. Naast de gezondheid van mensen staat in haar boeken ook die van het milieu centraal.

Om dit mooie feit te vieren wordt in mei en juni het bedrag dat Sea First Foundation van elk verkocht boek ontvangt verdubbelt. De conditie van de oceanen, en die van de dieren daarin, speelt voor zowel het milieu als voor de (hormonale) gezondheid van de mens een vitale rol. Deze belangrijke boodschap moet Sea First Foundation kunnen blijven uitdragen.

Hoe meer afwisseling in onze voeding des te gezonder voor onszelf en ons milieu. Deze diversiteit staat echter onder druk, onder andere doordat de wilde bijenstand flink wordt ondermijnd. De komende tijd zal er daarom van elk verkocht boek ook een bedrag worden besteed aan het werk van Wankja Ferguson: een integere deskundige die zich hard maakt voor het behoud van de wilde bij.

Binnenkort worden in Brussel enkele belangrijke beslissingen genomen over de mogelijkheid om patent aan te kunnen vragen op de natuurlijke eigenschappen van planten. Bij elke bestelling op de website van Rineke krijgen de eerste 100 mensen die een boek bestellen via de webshop een gratis zakje zaden meegestuurd. Zo houden we samen de biodiversiteit in stand! Zie verder deze website: www.degrootstezaadbank.nl.

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram