BBQ recepten

Een Kamado BBQ is een keramische BBQ met een deksel. En staat al (zoals bijvoorbeeld de Big Green Egg) al op vele terrassen om de heerlijkste gerechten mee te maken. Julius Jaspers (o.a. ook bekend van ‘Het complete BBQ-boek’) is een enorme BBQ fan. Hij heeft ook een BBQ boek met alleen maar groenterecepten voor de BBQ geschreven. Jaspers begint het boek met een duidelijke uitleg over wat een Kamado precies is en kan. Een kamado is een soort oven op kolen of briketten. Na een korte introductie over het barbecueën en grillen in het algemeen gaat het al lekker snel naar heerlijke recepten. Een flink aantal van de ruim 100 recepten heeft Jaspers al eerder in 1 van z’n boeken voorbij laten komen. Het verschil is dat deze recepten helemaal op het bereiden met een kamado geschreven of herschreven zijn. De recepten zijn mooi gerangschikt in hoofdstukken zoals groente, vis, gevogelte en rundvlees. De recepten zijn goed en toegankelijk beschreven. Voor hoeveel personen, voorbereidingen, marineren en belangrijk…hoe het vuur moet zijn (zoals: indirect of direct). Hetzelfde geldt voor de ingrediënten en de uiteindelijke bereiding. Een hoofdstuk met bijgerechten kan en mag natuurlijk niet ontbreken. Van de bekende coleslaw tot het zelf maken van een super lekkere pepersaus.

Kortom:

Een zeer compleet en uniek BBQ-boek zoals Julius Jaspers het kan maken. Met enkel en alleen recepten speciaal voor een kamado-BBQ. Wil je meer weten over hoe en wat rondom deze unieke BBQs? Neem dan eens hier een kijkje.

Over de auteur:

Julius Jaspers opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam,. gaf leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar, en presenteerde RTL’s Topchef. Hij stond aan de basis van de restaurants Julius Bar & Grill en Happyhappyjoyjoy. Nu schrijf hij kookboeken, waaronder vele barbecuekookboeken.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *