Deliciously Ella met vrienden

17 september 2018 Puur Tafelen

Vegetarisch eten niet lekker? Echt wel.

“Wat een boer niet kent, eet hij niet”. Een aloud spreekwoord wat voor veel mensen nog geldt als het om ‘anders’ eten gaat. Anders eten in de vorm van eten zonder dat je vlees of vis gebruikt als ingrediënten, oftewel vegetarisch (vega) heeft bij veel mensen nog een image wat niet klopt. Heel de dag sla met komkommers eten, alleen maar water drinken zijn veel gehoord. Het tegendeel is waar. Voor veel mensen is een maaltijd zonder vlees of vis gewoon geworden. En dat is het eigenlijk ook. Maar ook omdat het minstens zo lekker is en gezonder om altijd of vaker vlees of vis vrij te eten. Het is een manier van bewuster omgaan met de middelen die beschikbaar zijn.

In het boek van Ella Mills ‘Deliciously Ella met vrienden’ beschrijft zij hoe je snel, makkelijk en heel lekker diverse vegetarische en/of veganistische (bij)gerechten op tafel zet. Het is een fijn leesbaar en persoonlijk boek. Zij beschrijft ook hoe zij het eten zelf, met haar man en met vriendinnen beleeft.

Het hele boek staat boordevol (h)eerlijke gerechten van ontbijt tot diner. Het begint met haar favoriete ontbijt en brunchgerechten. Als je in het boek begint…kom je al snel niet verder dan de eerste 15 a 20 pagina’s. Dan sta je namelijk allang in de keuken van alles klaar te maken. Alleen al bij de inleiding loopt regelmatig het water in de mond. Ella beschrijft hoe de diverse gerechten heerlijk bij elkaar passen en te combineren zijn. Zoals de heerlijke pittige aardappelkoekjes samen met sperziebonen met tomaat.

De redactie van Puur Tafelen heeft inmiddels al een paar recepten gemaakt en geproefd. Deze  recepten staan of worden nog gepubliceerd op Puur Tafelen. Zoals pittige aardappelkoekjes, sperziebonen met tomaat (bijgerecht), roergebakken tofu met kurkuma en rode paprika, salade met boerenkool en o.a. zoete aardappel.

Deliciously Ella met vrienden is o.a. hier te koop en kost € 22,50. ISBN 9789021565859, 288 pagina’s, hardcover.

ISBN E-book 9789021565866 (€ 12,99)

Het boek is uitgegeven door Kosmos Uitgevers.


Deel dit artikel:
Facebooktwitter

H'eerlijke aanraders / Recepten

Junkfood

In navolging van de blog van Vera van de kracht van voeding hieronder een recept dat je ook op de we...
Lees verder »
bitterbal

Stamppot bitterballen

Wintertijd is stamppottijd. Althans bij ons thuis. Zuurkoolstamppot, stamppot boerenkool, stamppot r...
Lees verder »
celery root

Knolselderijstamppot met eikenbladsla

Knolselderijstamppot hoor ik je denken... ja zeker. Knolselderij is prima geschikt voor het gebruik...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram