Alles voor op de boterham

Puur Tafelen

Wit brood, volkorenbrood, harde bollen, zachte bollen. Brood is in vele vormen en soorten  (zelf) te bakken. De titel van dit boek alles voor de boterham hoef je natuurlijk niet letterlijk te nemen; toast, crackers of beschuit kun je natuurlijk ook lekker beleggen met de diverse, makkelijke en heerlijke smeersels uit het boek van Zippora Wiese.

Een potje jam of pindakaas is snel gekocht maar veel lekkerder en leuker is het om het beleg zelf te maken en van te genieten. Van jam tot het maken van jouw eigen (smaak)pindakaas. Zippora heeft een aantal heerlijke onverwachte smaken bij elkaar gebracht. Bijvoorbeeld het maken van honing met hazelnoten en cranberry’s of van witte chocoladepasta met sinaasappel. Dat zijn smaken die je niet (zomaar) tegenkomt in een supermarkt.

‘Alles voor op de boterham’ is heerlijk om doorheen te bladeren en inspiratie op te doen. Je krijg gelijk zin om met vers (bio)fruit, honing en andere ingrediënten aan de gang te gaan. Je hoeft geen grote hoeveelheden te maken. De recepten zijn voor 1 tot 2 potjes. Mocht er een keer een smaakje tussen zitten die niet helemaal aan de verwachting voldoet is er vast iemand in jouw omgeving die het wil (gaan) proberen. Weggooien is zonde en zo doe je iemand misschien wel een mooi en vooral lekker plezier.

Alle recepten zijn helder beschreven van ingrediënten tot het verwerken ervan. De heerlijke foto’s van de vele smeersels laten je het water al in de mond lopen. Erg leuk is ook de persoonlijke noot met een aantal foto’s van Zippora en haar gezin. Ieder hoofdstuk heeft een praktische inleiding met handige tips over gebruik van keukengerei en ingrediënten.

Onthaasten

In de tijd van onthaasten en meer thuis zijn is dit boek met meer dan 120 recepten een zekere aanrader. Al is het alleen al om tot onthaasten te komen😉. Voor jezelf, je gezin en t.z.t. weer voor gasten. Voor thuis, onderweg of een gezellige picknick. Wat is er dan mooier om jouw eigengemaakte smeersels mee te nemen en van te genieten? En dan samen met eigen en vers gebakken brood (bijvoorbeeld sodabrood)…..dan komen de verhalen vanzelf.

Zippora Wiese is voedingsdeskundige en foodfotografe. Wil je meer van haar zien? Kijk dan op haar blog Foodteacher en/of volg haar op Instagram.

Print Friendly, PDF & Email