Groen Geluk

Published by Puur Tafelen on

En weer hebben we zo’n geweldig boek te pakken. Geen kookboek deze keer maar een boek vol tips voor een duurzaam dagelijks leven. ‘Te veel om op te noemen om een recensie te schrijven.’ Was het eerst wat in mij opkwam toen ik ‘Groen Geluk’ van Lodewijk Hoekstra gelezen had.

Onze ecologische footprint is voor velen inmiddels een belangrijke indicatie geworden. Een indicatie die aangeeft hoeveel ruimte je inneemt (belasting van) op Moeder Aarde. Deze ruimte wordt berekend op basis van jouw leefstijl. Meer hierover vind je op bijvoorbeeld [hier].
Hoekstra neemt je uitgebreid mee in het zo duurzaam mogelijk maken van het dagelijks leven. Dat doet hij door feitjes en tips met je te delen. Dat gaat van het gebruik van water tot aan het ecologisch inrichten van de tuin. Maar ook hoe jij je huis duurzaam in kunt (gaan) richten.

Groen feitje: “Versleten textiel, beddengoed, schoenen en riemen mogen ook in de textielbak. Nu komt nog maar 30% van de kleding die we weggooien in de textielcontainer terecht.”

Uiteraard geeft Lodewijk veel aandacht aan de zaken die je buiten kunt doen. Hij is niet voor niets hovenier, een hele groene welteverstaan. Struiken, bomen, moestuin voor iedereen zit er wel iets tussen wat makkelijk te gebruiken is. Veel informatie en mooie, illustratieve, foto’s maken dit boek een must om te hebben en zeker niet in de kast te zetten. Ga er vooral in lezen en doe er jouw voordeel mee om ook jouw footprint duurzamer te maken.

Lodewijk Hoekstra is al ruim 15 jaar werkzaam voor televisie en daarnaast is hij ondernemer in de groene sector. Maar hij is vooral voorvechter van een groen en duurzaam leven. Hij woont samen met zijn gezin in een duurzame, zelfgebouwde woning aan de rand van Naarden. Hij schreef dit boek samen met zijn zus, Li Hoekstra. Li zet zich, net als haar broer in, voor duurzame initiatieven en een wereld waarbij mens en natuur meer in balans is.

Meer van Lodewijk? Klik [hier] 

Volg hem op Facebook en Instagram

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl