De bijbel van de Japanse keuken

Published by Puur Tafelen on

Tonkatsu, tempura, okonomiyaki nee geen Spaans maar Japans. Voor ons nog een relatief onbekende keuken. Bijna iedereen kent wel de sushi, het zeewier en noedels. Maar de Japanse keuken heeft veel meer te beiden. Het is volgens kenners 1 van de mooiste keukens dus hoog tijd om op een laagdrempelige manier nader kennis te maken met deze keuken.

Inhoud.

Zoals elke kookbijbel is deze met zorg en liefde samengesteld. Deze bijbel van de Japanse keuken is samengesteld door Tosao van Coevorden.

Zoals we inmiddels gewend zijn begint de bijbel met een inleiding van de schrijver en in dit geval een algemeen verhaal over Japan en de Japanse keuken. Veel gebruikte Japanse begrippen/woorden worden uitgelegd. Hetzelfde geldt voor (specifieke) ingrediënten zoals shiso, nori en wakame.

Anders dan bij een westerse keuken kent de Japanse keuken een aantal specifieke attributen en die worden kort toegelicht. Zoals een ‘tamagoyakiki’ een Japanse omeletpan of een ‘nakiri’ een speciaal groentemes.

Het hoofdstuk ‘how-to’s’ is een hele interessante. Ingrediënten en technieken die wij hier in het Westen niet zomaar kennen, laat staan gebruiken komen voorbij. Door tekst en goede foto’s wordt je stap-voor-stap begeleidt.

Recepten.

Het recepten gedeelte is in vijf hoofdstukken ingedeeld in de vier eilanden: Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu plus een apart hoofdstuk Tokio. Daarnaast nog speciaal hoofdstuk voor het maken van allerlei soorten sushi.

Tot slot.

Hou je van lekker, gezond en mooi eten? En wil je andere smaken leren kennen? Dan is deze bijbel van de Japanse keuken een aanrader. Gaandeweg het boek kom je erachter dat de Japanse keuken helemaal niet zo ingewikkeld is of hoeft te zijn. Maar juist een enorme smakelijke en mooie keuken. Iedereen die wat kookervaring heeft kan prima uit de voeten met deze kookbijbel om verrassende gerechten op tafel te zetten.

Hier vind je alvast inspiratie.
.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl