Maison Mari

Puur Tafelen

Groentebijbel, Saladebijbel, Mari plukt de dag….allemaal stevige lees/kookboeken van de hand van Mari Maris. Niet zomaar boeken, maar echt(e) boeken waar je eens lekker rustig voor gaat zitten om door te lezen en kijken. En als je een beetje van koken en lekker eten houdt eigenlijk niet op jouw (digitale)boekenplank kunnen ontbreken. Na deze titels heeft Mari zich weer niet ingehouden met haar nieuwe boek ‘Maison Mari’. 

Je zou denken dat ze na die andere dikke uitgaven niet zoveel meer te melden heeft….het tegendeel! In dit bijna 600 pagina’s tellende lees- en kookboek gaat ze helemaal los met menu’s. Menu’s die qua gangen(smeken e.d.) perfect op elkaar aansluiten. Zoals ze zelf ook schrijft is het natuurlijk aan jou om te combineren tussen de menu’s. Maar let wel op dat je niet doorschiet door niet passende recepten en/of ingrediënten bij of na elkaar te serveren ;).

Maison Mari opent met een korte voorstelronde van de auteur. Om daarna de eerstvolgende pagina’s in te vullen met de uitleg van diverse basistermen. Van ‘afschuimen’ tot het (basis)recept van bladerdeeg en van ‘Bouquet garni’ tot het recept van een mooie roux. De hoofdstukken zijn per maand ingedeeld en er wordt zoveel als mogelijk met de seizoenen meegekookt. In januari o.a. spruiten, pastinaak en pompoen. En in juli verse erwtjes,

courgettebloemen en aardbeien. Bij de menu’s krijg je nog lekkere wijnadviezen die prima bij de gerechten of het hele menu passen. De recepten zijn goed leesbaar geschreven met standaard

de ingrediënten voor vier personen en ernaast voor tien personen. Door de leuke, mooie en illustratieve foto’s is dit (alweer) een echt Mari Maris lees/kookboek geworden en neemt ze je iedere keer verrassend mee in haar keuken.

Tussen de menu’s en maanden door neemt Mari je mee in de wereld van de (Franse) bureaucratie (een dolend gerecht genaamd ;)). Het is de bedoeling dat er bij de woning een ruimte bijgebouwd wordt die gaat dienen als restaurant. En dat heeft stiekem nog al wat voeten in aarde.

Meer van Mari Maris:

Print Friendly, PDF & Email