Dubbel zo lekker (klassieke én vegan bakrecepten)

Published by Puur Tafelen on

‘Dubbel zo lekker’ is een (h)eerlijke samenwerking tussen Julie Van den Driesschen (een klassieke bakster en winnares van Bake Off Vlaanderen, seizoen 2) en Denise Kuppens (een ervaren veganbakster). Denise laat zien met haar recepten (en alternatieven op niet-veganrecepten) dat vegan zeker niet saai is. En vaak nog lekkerder dan een ‘traditioneel’ bakresultaat.

Het boek opent met een inleiding van beide dames. Hoe het allemaal zo gekomen is en waarom. Denise vertelt dat ze haar eerste stappen in de wereld van het bakken van haar grootmoeder heeft meegekregen. Aan de hand van vele uren bakken en rondstruinen op het internet heeft ze haar eigen bakstijl ontwikkeld. Door experimenteren heeft ze haar passie voor het vegan bakken ontdekt en geeft haar nog steeds erg veel voldoening. Julie is van kinds af aan al volop aan het bakken. Voor de ontspannen en rust factor is voor haar van groot belang. Zij heeft zich ook ontwikkeld door het lezen van vele bakboeken en onlinerecepten.

Inhoud.

Uit deze inleiding springt de passie voor het bakken er al uit. Het boek is ingedeeld in heel diverse hoofdstukken. Veel baksels voor ieder moment van de dag komen voorbij. Rise & shine, Piece of cake, Bake me some pies, tea for two, It’s the most wonderful time, Trick or treat en natuurlijk een hoofdstuk voor Basisrecepten van Julie en Denise. Deze laatste komen regelmatig in de diverse recepten voor. Alle hoofdstukken bestaan uit Julie haar ‘traditionele’ recepten als Denise haar vegan recepten.

De recepten zijn voorzien met een korte inleiding en eventuele tips. De ingrediënten staat keurig (stap voor stap) opgeschreven. Net als de bereiding en de eventuele opbouw ((assemblage) van de veel te lekkere recepten. Het bakboek is rijkelijk voorzien van de meest smakelijke foto’s van het bereiden tot het eindresultaat.

Dit (vegan)recept van kokosbollekkes is een (h)eerlijk voorproefje van wat voor superlekkers er allemaal in dit gave bakboek voorbij komt.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl