Roots Culinaire roadtrip door IJsland

Published by Puur Tafelen on

Als je aan buitenlands koken denkt, denk je al snel aan Spaans, Italiaans, Chinees, Japans of een ander land wat bekend staat om de smakelijke keuken. IJsland zal niet snel in je opkomen en toch heeft dit land een verrassende keuken en veel te bieden, buiten de gletsjers, vulkanen en geisers.

Dagny Rós Ásmundsdóttir is van origine een IJslandse chef maar woont inmiddels al jaren in België. Zij neemt je in “Roots” mee op een culinaire trip door IJsland. Van Smørrebrød met gerookte zalm tot een heerlijke (zoete) Ástarpungar (love balls). Voor ieder staat er wel een of meerdere recepten in. Van vlees, vis, zoet tot het koken met (alleen) groenten. En dat alles (veel) aangevuld met prachtige foto’s van de ongerepte IJslandse natuur, visser en haar familie. ‘Roots’ is meer dan een kookboek. Dit boek neemt je mee in de cultuur van IJsland. De auteur schrijft op een mooie manier over IJsland en de bijbehorende eilanden.

 

 

 

 

 

De recepten staan verdeeld in vier groepen; recht uit de zee op ons bord, vers van het land, zoets op z’n IJslands en Happy hour met vrienden. Er staat duidelijk wat en hoeveel er nodig is en hoe je het recept heerlijk klaar maakt. Verse ingrediënten maken dat deze gerechten het best tot hun recht komen.

Hou je van eens iets anders dan doorsnee? Dan is dit kook/leesboek zeker iets voor jou! Hier en hier vind je alvast voorproefjes. Deze twee recepten kunnen we alvast delen met je: Kip met paddestoelen en groenteburgers met yoghurtdip.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl