Jackfruit

Published by Puur Tafelen on

Jackfruit

Jackfruit was tot een aantal jaar geleden nog een onbekende vrucht in ons land. In landen als India, waar deze vrucht haar oorsprong vindt, wordt deze vrucht al heel gebruikt. Deze vrucht wordt ook wel ‘thong’ of ‘kanoen’ genoemd. Jackfruit groeit aan bomen en worden meestal geoogst als ze maximaal vier kilo zijn. Flinke ‘jongens’ dus.
Deze vrucht moet je niet verwarren met de doerian of durian. Dat is het stekelig broertje wat een enorme penetrante geur kan afgeven. Zo erg dat menig luchtvaartmaatschappij weigert deze vruchten te vervoeren :).

Inhoud:

In dit boek staat kort en krachtig informatie over de herkomst en gebruik van jackfruit. Het ideale van jackfruit is dat het 100% plantaardig en past in een glutenvrij dieet.
Jessica heeft een mooie, simpele indeling aangehouden; inleiding, snacks, lunch, voorgerechten, hoofdgerechten en natuurlijk een dankwoord.
Ik ga niet teveel op deze inhoud en inleiding in. Is veel leuker om dit zelf te ontdekken. Belangrijk om te noemen is dat er bij deze recepten uitgegaan wordt van jong jackfruit uit blik. Natuurlijk verantwoord met het Fairtrade ORIGINAL stempel.

 

 

Dit boek is een absolute aanrader voor de nieuwsgierige eter(s) die eens out of the box willen koken. En voor de prijs van dit boek hoef je het niet te laten.

Een sneakpreview vind je hier;
BLT-sandwich met jackfruit
Gepofte pompoen met jackfruit

Jessica Lek kookte in restaurants van Sydney tot in haar thuisstad Amsterdam. Inmiddels werkt ze hier als foodstylist en receptontwikkelaar voor toonaangevende tijdschriften en uitgevers. Haar gerechten zijn smaakexplosies die haar gedreven persoonlijkheid weerspiegelen: creatief en internationaal, stoer doch geraffineerd en altijd met respect voor het beste product, liefst van lokale leveranciers. Ze heeft meerdere kookboeken op haar naam staan, waarin haar voorliefde voor allerlei soorten groenten, verse kruiden en specerijen, en het Caribisch gebied spreekt.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl