Plantaardige melk

Published by Puur Tafelen on

Melk.

Melk komt toch uit de fabriek of van dieren? Natuurlijk van dieren (wat naar de fabrieken gaat) maar er is ook melk (te maken) op plantaardige basis. Vooral van graan- en rauwe nootsoorten. Fern Green heeft er een mooi overzicht van gemaakt en bij elkaar in het boek “Plantaardige melk” gezet.
Het boek opent met uitleg over hoe je zelf plantaardige melk kunt maken. Je kan natuurlijk ook een pak kant-en-klaar in de winkel kopen maar door het zelf maken smaken de drankjes en smoothies en extra lekker door. Plantaardige melksoorten worden veel door veganisten gebruikt. Zij gebruiken in hun eetpatroon helemaal geen producten met een dierlijke afkomst, dus deze plantaardige melk is een perfecte eiwitbron. En eerlijk…..het is gezonder dan melk die afkomstig is van dieren. Het is wetenschappelijk aangetoond dat je door een volledig plantaardig menu minder kans hebt op diabetes, hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk.

Inhoud.

De plantaardige melk kun je naturel drinken maar is ook prima te gebruiken voor het maken van smoothies. Dat wordt op een lekkere manier duidelijk in dit boek. Amandelen, pecannoten, hennepzaad, rijst en nog meer komt voorbij om te gebruiken voor de plantaardige melk. Helder en overzichtelijk wordt uitgelegd hoe je het zelf kunt maken.
Voor iedere behandelde noot- en graansoort worden 2 pagina’s gebruikt met goede uitleg. Het boek is verdeeld in hoofdstukken gebaseerd op de eigenschappen die de smoothies hebben; detox-smoothies, ochtendsmoothies, eiwitrijke smoothies en oppeppende smoothies. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kan er wel een gezonde smoothie van maken. Met appel, mango, pompoen, bonen, boerenkool, kokos en nog veel meer.

Conclusie.

Fern Green is er heel goed in geslaagd om een zeer divers boek samen te stellen met plantaardige melk in de hoofdrol. Door de stevige kaft is het fijn om door te lezen. Er staan voldoende recepten in om heel divers van alles eens uit te proberen. De uitleg hoe je zelf de plantaardige melk kunt maken….koop het boek 😉. Hierbij al wel een voorproefje:
Hennep, kaneel en cacao smoothie
Of deze eiwitrijke banaan en kaneel smoothie

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl