Kookboek van Utrecht

Published by Puur Tafelen on

Utrecht heeft een rijke geschiedenis. Op vele terreinen. Ook al het om de keuken gaat. Utrechtse sprits, Utrechtse theerandjes of Vockingworst. Stuk voor stuk echte Utrechtse lekkernijen. Voor de echte Utrechter(s) staan er waarschijnlijk veel herkenbare recepten in. Als je van bijzondere en historische keukens houdt is dit boek een aanrader om te kopen.

Het boek telt 80 pagina’s. Maar in die 80 pagina’s staat een schat aan informatie. Vlees, vega, vis en Utrechtse zoetigheden, ze komen allemaal aan bod. Het zijn niet alleen de recepten die dit boek interessant maken maar zeker ook de aanvullende informatie rondom de recepten en leuke wetenswaardigheden van de stad en omgeving van Utrecht.
Bijvoorbeeld over de unieke in Utrecht gestookte jenever van Staffort of wat de oorsprong is van de Utrechtse theerandjes.

Wie wel eens in Utrecht geweest is kent natuurlijk de bekende Domtoren. Maar Utrecht heeft meer, veel meer. Zoals haar grachten met de zogenaamde ‘Werfkelders’. Vroeger waren deze voor opslag en handel tegenwoordig is er veel horeca gevestigd. Zo komen nog meer leuke geschiedkundige weetjes voorbij en samen met de mooie en rijke tekeningen en authentieke foto’s is dit boek een zekere aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is koken, bakken en geschiedenis.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl