Groente op de grill

Published by Puur Tafelen on

Als je barbecue (of grillen) zegt, denk je al snel al (veel) vlees en/of vis. Met stokbrood, salades en sausjes prima genieten. Maar al te vaak wordt vergeten dat je bijna alle groente en veel soorten fruit ook goed op de barbecue kunt bereiden. En niet alleen als een bijgerecht. Martin Nordin laat je in zijn boek ‘Groente op de grill’ uitgebreid kennis maken met diverse groenten en fruit op, of van, de grill.

De auteur beschrijft hoe hij ertoe gekomen is om te gaan experimenteren met groenten op de grill (BBQ). Onder de noemer: “wees nieuwsgierig en durf te vragen!” En door vallen en opstaan heeft hij een reeks aan heerlijke en volsmakelijke recepten ontwikkeld.

Hoe gebruik je de barbecue met houtskool, briketten of hout? Kerntemperatuur, bereiding zonder grill (BBQ), direct op een rooster of indirecte hitte? Het komt allemaal voorbij. Door de duidelijke hoofdstukken is het makkelijk opzoeken qua manier van bereiden; van direct op het rooster tot gerookt en gefermenteerd. Nordin heeft zelfs een heel hoofdstuk geheel aan de houtoven toegevoegd. Nordin: “een houtoven is geweldig om brood in te bakken, zoals pizza’s, tunnbröd en dergelijke. Maar je kunt er ook lekker snel groenten in roosteren om ze een knapperig oppervlak te geven. Er zijn tegenwoordig ongelooflijk goede kleine houtovens op de markt met stenen in de bodem die perfect warm worden en gemakkelijk boven de 400 graden komen.”

Het boek staat niet alleen heerlijke grill recepten, het geheel wordt compleet gemaakt door de smaakvolle sfeer- en beleeffoto’s. Kortom een zeer waardevolle aanvulling in jouw BBQ/grillkookboeken assortiment. De recepten zijn allemaal vegetarisch en/of door de aanpassingen vegan te maken.

Hier al vast een paar voorproevertjes:

Martin Nordin heeft een goede neus voor smaak, styling en fotografie. Doordeweeks is hij werkzaam in de communicatiebranche en als hij niet werkt, componeert hij burgers, sauzen en zoekt hij de ultieme balans tussen zoet en zuur in de pickled jalapenos.
Hij laat graag zien hoe je gezond, lekker en gevarieerd kunt eten zonder vlees.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl