Inhoud:

“Andiamo e mangiamo” ofwel “laten we gaan eten”  is de rode draad door het heerlijke boek van de Belgisch-Italiaanse Sarah Puozzo. Kookboek, roman of reisboek? Eigenlijk van alledrie het beste. Een culinaire verhalenreis door Italië.

Sarah’ roots zijn Italiaans en ze je in Mangiamo! mee naar en door Italië. Venetië, Toscane en Sicilia komen naast 9 andere steden/regio’s voorbij. Ieder met z’n eigen karakteristieke verhalen en gerechten. In al die mooie verhalen kom je soms ook bekende namen tegen als Vivaldi. Dat komt door het favoriete gerecht van de beroemde Venetiaanse componist rise e bisi.

Sarah: "zo is een dampend bord pasta of risotto nooit slechts een portie koolhydraten op een bord. Je kunt er de geschiedenis aan aflezen, of ontdekken waar het gemaakt is door de gebruikte ingrediënten."

Italië staat bekend om zijn uitgebreide keuken, vlees, vis, pasta’s maar zeker ook vegetarisch. Als je met Sarah meereist in haar boek kan het bijna niet anders dat je zin krijgt om er zelf eens naartoe te gaan. Naast eten is er een ng een belangrijk iets wat niet kan en mag ontbreken bij een Italiaanse dis en dat zijn de typische Italiaanse wijnen. Deze komen dan ook ruimschoots aan bod. Ieder hoofdstuk begint met een persoonlijke inleiding en een stukje geschiedenis om je een beetje kennis te laten maken met de plaats en/of streek. Muziek, boeken, eten en drinken alles komt aan bod.

De recepten zijn duidelijk en helder beschreven en gaan gepaard met de meest heerlijke foto’s. Samen met de mooie sfeerfoto’s maakt dit een uniek en uitgebreid boek. Niet alleen voor de meest doorgewinterde Italië-fan maar voor iedereen die naast alleen een kookboek gelijk een flinke dosis Italië kennis wil opdoen.

Interactief

Sarah neemt je niet alleen met tekst mee maar je kan ook d.m.v. QR-codes bijbehorende playlist, podcast en vlogs beluisteren. Dit maakt 'Mangiamo! een geweldig mooi en persoonlijk boek…..een absolute aanrader!

Sarah Puozzo is het gezicht achter het online magazine Sarahpuozzo.com. Daarnaast is ze te zien op njam! en Cheflix. Ze heeft een achtergrond in communicatie en foodjournalistiek en volgde koksopleidingen bij gerenommeerde scholen in Parijs en Italië. In 2020 behaalde ze de 'Master of Pasta' -titel in Italië en startte ze de eerste Pasta Academy in België en Nederland.

[caption id="attachment_5992" align="aligncenter" width="211"] Bestellen? Klik op de afbeelding.[/caption]